UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Δυσκολεύεστε να αποκτήσετε παιδί; Η ρεφλεξολόγος μας εξηγεί ότι υπάρχει λύση


10 Μαΐου 2017

pexels-photo-112324.jpeg

Στην αρχή του κύκλου παράγεται ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) από την υπόφυση όπου  διεγείρει  τις ωοθήκες για να παράγουν ώριμα ωάρια. Κάθε ωοθυλάκιο περιέχει ένα ωάριο που δεν έχει αναπτυχθεί. Μόνο ένα ωοθυλάκιο είναι το πιο δυνατό και αυτό το ωάριο ωριμάζει. Ωοθυλάκια, αρχίζουν να δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση των ορμονών και μετά από μερικές ημέρες ένα ή  δύο ωοθυλάκια αυξάνονται πολύ περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα και γίνονται τα κυρίαρχα ωοθυλάκια.

Παράλληλα, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη διασφαλίζουν  ενα παχύ τοιχωμα στην μήτρα για να μπορέσει αργότερα το γονιμοποιημένο ωάριο να διεισδύση μέσα και να εξελιχθεί η κύηση. Τα σπερματοζωάρια παράγονται στους όρχεις, ωριμάζουν στην επιδυδιμίδα και στη συνέχεια απο τους σπερματικούς πόρους μεταφέρονται στις σπερματοδόχους κύστες όπου και αποθηκεύονται.

Από τα εκατομμύρια σπερματοζωάρια που υπάρχουν σε μια εκσπερμάτωση μόνο το ένα θα επιβιώση καθώς τα πρώτα θα καταστραφούν απο τα υγρά που υπάρχουν στον τράχηλο και πολλά άλλα δεν θα καταφέρουν να περάσουν απο τις σάλπιγγες. Σε όλο το ταξίδι τους προκειμένου να φτάσουν στο ωάριο αλλάζουν μορφή. Όταν βρεθούν τα σπερματοζωάρια έξω απο το ωάριο ξεκινάνε να απελευθερώνουν ένζυμα απο την κεφαλή τους προκειμένου να διεισδύσουν μέσα στο ωάριο.

Η Ρεφλεξολογία με διάφορες τεχνικές μπορεί να διεγείρει όλο το ενδοκρινικό σύστημα ξεκινώντας απο το αντανακλαστικό σημείο την υπόφυσης, που δίνει εντολή για να παραχθεί η FSH και η LH τόσο στον άντρα όσο και στην γυναίκα, τον θυρεοειδή αδένα, τον θύμο αδένα, τα επινεφρίδια και καταλήγοντας στις ωοθήκες και τους όρχεις αντίστοιχα. Προκειμένου να πετύχουμε ενα παχύ ενδομήτριο δουλεύουμε το αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο της μήτρας με σκοπό να αιματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, συμπληρωματικά πάντα με την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή που καταχωρείτε απο τον αρμόδιο γιατρό.

Το κύριο γνώρισμα μιας τέτοιας κατάστασης είναι ότι αναμφισβήτητα προκαλεί ανησυχία, απογοήτευση και κάποιες φορές, μπορεί να καταλήξει σε πανικό. Θα πρέπει να συμμεριστούμε με μεγάλη προσοχή την σημασία της χαλάρωσης που χρειάζεται ενα ζευγάρι σε μια τέτοια  περίοδο. Ο λόγος είναι γιατι το άγχος, το οποίο είναι αναμενόμενο, επηρεάζει τόσο το ενδοκρινικό σύστημα όσο και το αναπνευστικό, δυο συστήματα που τα θέλουμε όσο το δυνατόν σε ισορροπία προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας.  

Από τη ρεφλεξολόγο Δέσποινα Παπαβασιλείου