UPDATE CITY BLOGGING

Το νέο Vintage fashion spot στο κέντρο της Αθήνας


5 Αυγούστου 2014

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Λίγο περπάτημα στα στενά του κέντρου της πόλης είναι αρκετό για να βρει ο καθένας τον δικό του θησαυρό.

Καλοκαίρι στο γραφείο. Ποιος δεν νιώθει αυτό το έντονο συναίσθημα της απόδρασης; Πόσο μάλλον όταν ο Αύγουστος σε βρει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστής να μετράς e-mails και ώρες για τις διακοπές. Έτσι αποφασίσαμε – με την Χριστίνα που είχε ξεμείνει κι εκείνη στο διπλανό γραφείο- να κάνουμε μία βόλτα στο κέντρο. Λίγη καλή διάθεση και από τις δύο, λίγο το “χομπίστικο” αλλά χρήσιμο ταλέντο της στη φωτογραφία, λίγο η τάση φυγής, καταλήξαμε να περπατάμε στο μικρά μεν, γραφικά δε σοκάκια του κέντρου.

DSC_0079

Βρήκαμε γωνιές για τις οποίες είχαμε ακούσει πολλά. Άλλες μας έπεισαν, άλλες μας απογοήτευσαν κι άλλες μας κέντρισαν ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον. Το καλύτερο όμως είναι το ότι ανακαλύψαμε μερικά spots που πιστεύομε ότι αξίζει να τα μοιραστούμε μαζί σας.

DSC_1851

Στο δρόμο που βρίσκεται το Tresure House μας κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό το πολύχρωμο γκράφιτι που κάνει το μικρό στενό να δείχνει ζωηρό.

Spot #1: Vintage treasure

Είναι από τα πρώτα αυγουστιάτικα πρωινά. Εκείνα που η ζέστη είναι ανυπόφορη, αλλά δεν θέλεις να κλειστείς και μέσα σε ένα γραφείο. Προορισμός; Η περιοχή του Ψυρρή. Ξεκινήσαμε από το Θησείο και μπλεχτήκαμε επίτηδες στα μικρά στενά που ενώνουν τις δύο περιοχές, φτάνοντας ως την Αθηνάς και το Μοναστηράκι. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές περάσαμε από την πλατεία του Ψυρρή, η οποία έχει ξεκινήσει να αναπνέει ξανά συμβαδίζοντας με τους ρυθμούς της υπόλοιπης Αθήνας. Σταματήσαμε σε αρκετά μέρη που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά ως φανατική του vintage θα ξεκινήσω με το καινούριο σχετικά μαγαζί της οδού Πρωτογένους που είναι γεμάτο με κομμάτια μόδας, επώνυμα ή μη που μετρούν τουλάχιστον 30 χρόνια ζωής.

DSC_0084

Από τον Μάρτιο αυτού του έτους στον αριθμό 6 ο Γιώργος Κάρρας λειτουργεί το Treasure House Boutique, ενώ μικρό μαγαζί που όμως δεν περνά απαρατήρητο. Ο ιδιοκτήτης είναι λάτρεις φυσικά και συλλέκτης vintage fashion items. Από το 2006, ο Γιώργος ξεκίνησε να δημιουργεί την μοναδική του συλλογή με κομμάτια περασμένων δεκαετιών (’50, ’60, ‘70) τα οποία συνέλεγε από την Ιταλία και τη Γαλλία. Δύο χρόνια μετά, εξέθεσε τη συλλογή του στο Treasure House Showroom που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημερινό μαγαζί του.

DSC_1853

Μπαίνοντας στο μαγαζί, αντιλαμβάνεσαι αμέσως το πάθος του συλλέκτη, αφού τίποτα δεν παρουσιάζεται σαν ένα ακόμα ρούχα. Το καθένα έχει την ιστορία του και την μοναδικότητά του και ο Γιώργος Καρράς είναι εκεί για να στην εξιστορήσει πρόθυμα.

Το ίδιο έκανε όταν μπήκαμε μέσα και ζητήσαμε να φωτογραφίσουμε. Εγώ δεν κρατήθηκα… δοκίμασα και φυσικά αγόρασα το αγαπημένο μου, αφού οι τιμές είναι πολύ λογικές. H Χριστίνα φωτογράφισε όλο το μαγαζί γι' αυτό ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξουμε ποιες φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσουμε. Μετά από πολύ ξεκαθάρισμα καταλήξαμε σ' αυτές:

DSC_1897

[gallery-369057]

Photos Copyrigt: Jenny.gr

Info:  Treasure House Boutique Πρωτογένους 6, Αθήνα Facebook: https://www.facebook.com/treasure.house.vintage?sk=wall Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.