UPDATE CITY BLOGGING

City Spot #1: Οάσεις ομορφιάς στο κέντρο της Αθήνας


7 Αυγούστου 2014

DSC_13331.jpg

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Η βόλτα τελικά διήρκεσε περισσότερο απ’ όσο αρχικά είχαμε υπολογίσει, αφού ανάμεσα στα πολυσύχναστα στενά του κέντρου της Αθήνας, γεμάτα με γραφικά café και εναλλακτικά μαγαζιά με εναλλακτική κι όχι μόνο κουζίνα ανακαλύπταμε συνεχώς μικρές οάσεις γεμάτες ομορφιά. Ιδιαίτερες, εναλλακτικές μυρωδιές, niche market με καλλυντικά για την προσωπικής μας φροντίδα και παραδοσιακό χαμάμ είναι τελικά αυτά που μας προσέλκυσαν και μας “κάλεσαν” να τα ανακαλύψουμε.

Στάση 1η

Ένα μικροσκοπικό μαγαζί στην Αγίας Ειρήνης, το Indie Scent, ήταν το πρώτο beauty spot που σταματήσαμε. Κατηφορίζοντας λοιπόν προς την Αθηνάς, μας τράβηξαν προς τα εκεί οι καθαρές και γλυκές νότες από βαμβάκι, γιασεμί, σανταλόξυλο και βανίλια που ξεχείλιζαν από το μικρό μαγαζί και ευωδίαζαν το δρόμο.

spot1

Το Indie Scent είναι ένα φρέσκο μαγαζί όπως και τα προϊόντα που προσφέρει. Μία ιδέα δύο αδερφών –της Χαράς και της Εύης- δημιούργησε έναν όμορφο χώρο με φυτικά αρώματα από τα οποία μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό συνδυασμό και να έχεις τον ίδιο και σε κρέμα ή λάδι σώματος.

DSC_1333

Μία μεγάλη ποικιλία από αρώματα που σου “σπάνε” τη μύτη, όπως το λευκό τσάι, το σανταλόξυλο, ο νάρκισσος, το βαμβάκι, το λευκό τριαντάφυλλο αλλά και η κλασσική βανίλια βρίσκεται εκτεθειμένη σε ένα πάγκο και περιμένει για μαγικές αλχημείες. Η Ειρήνη –η τρίτη αδερφή- μας πρότεινε τον συνδυασμό από βαμβάκι, νάρκισσο και βανίλια και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

DSC_1441

Έχοντας μαζί μας το νέο smartphone Samsung Galaxy K zoom δεν μπορούσαμε παρά να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Εκτός από τα υπέροχα και ζωντανά χρώματα που είχαν οι φωτογραφίες που βγάζαμε μέσα από τα μαγαζιά που επισκεφθήκαμε, το νέο κινητό της Samsung Galaxy K zoom βγάζει άψογες φωτογραφίες φυσικών τοπίων αποτυπώνοντας σχεδόν με ακρίβεια την αίσθηση της πραγματικής εικόνας.

Στάση 2η

Φτάσαμε στην Αθηνάς λοιπόν και μπλεχτήκαμε στα στενάκια που καταλήγουν στην πλατεία του Θησείου. Λίγο παρακάτω υπάρχει ένα όμορφο νεοκλασσικό κτίριο που δεν γίνεται να σου περάσει απαρατήρητο ακόμα κι αν δεν ξέρεις ότι εκεί είναι το μόνο χαμάμ που υπάρχει στην Αθήνα.

hammam

Το Hammam είναι ένας σύγχρονα διαμορφωμένος χώρος διακοσμημένος σύμφωνα με τις αρχές του παραδοσιακού χαμάμ και προσφέροντας αντίστοιχες υπηρεσίες. Μπαίνοντας στο χώρο κανείς αντιλαμβάνεται σχεδόν αμέσως ότι μεταφέρεται σε έναν άλλο χώρο-χρόνο που σε τίποτα δεν θυμίζει το βουητό της πόλης που μόλις άφησε πίσω του.

DSC_1492

Η ήρεμη ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές σε χαλαρώνουν και σε αφήνουν να ξεκινήσεις το δικό σου ταξίδι ενώ οι παροχές του σε ανακουφίζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

lathos

Στάση 3η

Πραγματική ανακάλυψη! Το Tonis Essentials, ένα mini niche market κρυμμένο καλά και καμουφλαρισμένο από ένα σωρό μπαχαρικά στην οδό Ευριπίδου. Η κυρία Μαρία μας υποδέχτηκε σε ένα μικρό αλλά θαυματουργό πατάρι και μας ξενάγησε στα ιδιαίτερα καλλυντικά και προϊόντα που είχε επιλέξει για το μαγαζί της, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε να δει κανείς σε ένα γαλλικό boudoir μιας αυθεντικής beauty lover.

DSC_1759

Διακοσμητικά χώρου, καλλυντικά, κεριά και αρώματα βρίσκονταν στη διάθεσή μας. Αυτό όμως που κάνει την περισσότερη εντύπωση είναι η σειρά ETRO που είχε τοποθετημένη σε μία βιτρίνα. Μία σειρά που συνοδεύει τα beauty προϊόντα του οίκου και αποτελείται από νεσεσέρ, τσάντες και τσαντάκια με τα χαρακτηριστικά του λαχούρια.

DSC_1755

DSC_1747

Focus: Τα χειροποίητα σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο. Η κυρία Μαρία είναι πρόθυμη να εξηγήσει τι περιέχει το καθένα και τη χρήση του. Δοκιμάστε τα άφοβα!

[gallery-369542]

Photos Copyrigt: Jenny.gr

More info: Indie Scent: Αγίας Ειρήνης 3, Αθήνα. Hammam: Αγίων Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο www.hammam.gr Tonic Essentials: Ευριπίδου 41, 1ος όροφος, Αθήνα Facebook: https://www.facebook.com/TonicEssentials?fref=ts Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.