UPDATE CITY BLOGGING

Παγκράτι: Βόλτα κέντρο απόκεντρο


2 Οκτωβρίου 2014

city-980x6861.png

Βρέθηκα στο Παγκράτι και διαπίστωσα πως ένας νέος πυρήνας έχει διαμορφωθεί στην πόλη και είναι τόσο ελκυστικός που μπορεί να μας κρατήσει και να περάσουμε πολύ καλά. Η περιοχή έχει παραδοσιακά κατοίκους που ενδιαφέρονται για τη ζωή στη γειτονιά τους. Έτσι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλά και αξιοπρόσεκτα μαγαζιά μερικά από τα οποία επισκεφτήκα και σας τα παραθέτω.

Step 1: Βιβλιοπωλείο Πλειάδες με οικοδέσποινα μια..γάτα

Ένα βιβλιοπωλείο που άνοιξε πριν ενάμιση περίπου χρόνο και το βρήκα περπατώντας στη Σπ. Μερκούρη στο νο 64. Αναζητούσα ένα δώρο κι έτσι μπήκα και βρήκα τον Άλκη με ένα τεράστιο χαμόγελο, έτοιμο να μου προτείνει αυτό που εντέλει χρειαζόμουν. Βρέθηκα σε έναν άρτια ενημερωμένο χώρο και σε πληθώρα καλής λογοτεχνίας και αντίστοιχου παιδικού βιβλίου. Στις Πλειάδες σεργιανάει μια πανέμορφη γάτα, η Βενέτσια που δείχνει η βασίλισσα του καταστήματος. "Τί γυρεύει εδώ η γάτα;" αναρωτήθηκα κι ο Άλκης μου είπε πως είναι η "κληρονομιά" που λάβανε από το προηγούμενο κατάστημα που στεγαζόταν εκεί, ένα θρυλικό προπατζίδικο της περιοχής και το βιβλιοπωλείο πλέον είναι το σπίτι της γάτας-μασκότ. Στο βάθος ο ακάλυπτος έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που ειλικρινά δεν ήθελα να φύγω, σαν ένας φρέσκος κηπάκος, ότι πρέπει για ξεφύλισμα και ανάγνωση.

Βενέτσια γάτα Πλειάδες ΒιβλιοπωλείοStep 2: Για φαγητό στο Colibri

Πείνασα κι εντόπισα κάτω από την Πλατεία Βαρνάβα το Colibri. Είχα ακούσει πολλά για το φαγητό του. Ήταν ευκαιρία λοιπόν να το δοκιμάσω. Μπορεί το μενού να περιορίζεται στο τρίπτυχο pizza, burger, pasta αλλά είναι πολύ προσεγμένο και το απόλαυσα. Δοκιμάσαμε με την παρέα μάλιστα την pizza PPO με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα και της δώσαμε έξτρα αστεράκι.

download

Step 3: Superfly Cafe bar

Για το τέλος της ημέρας δε θέλαμε να μεταφερθούμε μακρυά από την προηγούμενη στάση μας. Κι έτσι κάποιος πέταξε την ιδέα για το Superfly στην Εμπεδοκλέους. Ένα μπαράκι που είναι ο ιδανικός χώρος για διασκεδαστική φωτογράφηση. Παλιά και δυσέβρετα επιτραπέζια παιχνίδια, Μανίνα και Ρομάτζο για λίγη ανάγνωση, ηλεκτρονικά παιχνίδια, σεμεδάκια της γιαγιάς κι όλα αυτά να αποτελούν γνήσια αντικείμενα των ιδιοκτητών από το παιδικό τους δωμάτιο ή από πελάτες που τρελαίνονται με το concept και συνδράμουν.

σουπερφλαι

Το μόνο που δε βρίσκει κανείς στο Παγκράτι, είναι πάρκινγκ και γι'αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Όμως θα σας αποζημιώσει η βόλτα σε αυτήν την παραδοσιακά αστική γειτονιά.