UPDATE CITY BLOGGING

Το #jennygr_team προτείνει τα αγαπημένα του εστιατόρια


14 Νοεμβρίου 2014

To team του jenny.gr γυρίζει και γεύεται την πόλη και τα πιάτα της. Η έξοδος για φαγητό είναι μια από τις αγαπημένες outdoor δραστηριότητες κι έτσι σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας γαστρονομικά στέκια για αυτή την περίοδο.

οικείον κολωνάκι jennygrΟικείο, Πλουτάρχου 15 & Αλωπεκής, Κολωνάκι

Από τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Με χαλαρώνει, με ηρεμεί και φυσικά ικανοποιεί την όρεξή μου για καλό φαγητό. Όταν πάω στο “Οικείον” νιώθω σαν να επισκέπτομαι το σπίτι ενός συγγενικού μου προσώπου, της γιαγιάς ή της θείας μου. Η ατμόσφαιρα μου προκαλεί αυτό ακριβώς που υποδηλώνει και το όνομα του εστιατορίου, μία οικειότητα. Η διακόσμηση παραπέμπει ελαφρώς σε ένα νεραιδόσπιτο και σε κρατάει να μείνεις εκεί ακόμα κι αν έχεις τελειώσει με το φαγητό σου. Το μενού του έχει γεύσεις για όλους του ουρανίσκους. Παραδοσιακά φαγητά με μικρές παραλλαγές που τα κάνουν ακόμα πιο λαχταριστά, βρίσκονται στο μόνιμο αλλά και το μενού ημέρας που εναλλάσεται.

υ.γ.Εγώ επιλέγω συχνά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με αράβικη πιτούλα και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

ΑΣΤΕΡΑστερ,Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα

Από την Έλενα Σιαφάκα

Είχα θυμώσει με αυτό το μαγαζί. Μένοντας στην περιοχή, πολλές φορές, τελευταία στιγμή χωρίς το άγχος της κράτησης, είχα δοκιμάσει να κάτσω για φαγητό. Η απάντηση ήταν πάντα ίδια "δυστυχώς δεν έχουμε τραπέζι". Μετά την τρίτη προσπάθεια είπα πως δεν θα ξαναπάω μα όπως για όλα στη ζωή, ποτέ μη λες ποτέ. Και πήγα και καλοέφαγα τα λίγα πιάτα και καλά με τοπικά προιόντα από την Κρήτη και με πολλή προσεγμένη διάθεση και παρασκευή. Ωραίες φάτσες, ποιοτικές πρώτες ύλες και να πάρετε οπωσδήποτε τις αξέχαστες πατάτες με ξύγαλο.

homieHomey, Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι

Από τη Δήμητρα Τζαρέλα

Το Homey είναι αυτό που λέμε «σαν στο σπίτι σου»… Για την ακρίβεια ένα μοντέρνο σπίτι με κυρίαρχα παραδοσιακά στοιχεία όπως το σκούρο και ανοιχτόχρωμο ξύλο που μου χάρισε αμέσως άνεση και ζεστασιά. Η κουζίνα του είναι ό,τι ακριβώς κι η διακόσμησή του. Κινείται δηλαδή στην ελληνική παραδοσιακή φιλοσοφία με αρκετές σύγχρονες γευστικές πινελιές -όπως το γευστικότατο sushi- κι οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τις πιο νόστιμες, γευστικές «περιπέτειες» που απόλαυσα το τελευταίο διάστημα. Ο ξυλόφουρνος μου κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον στο χώρο κι όχι άδικα καθώς στη συνέχεια επιβεβαίωσε τον ουρανίσκο μου με την παραδοσιακή χορτόπιτα, το ζυμωτό ψωμί και τα ρεβίθια. Ξεχώρισα τα ελληνικά μυρωδικά και τα εσπεριδοειδή που είχε στις γεύσεις του ενώ οι λάτρεις του κρέατος –όπως εγώ- θα βρείτε το μέρος σας. Προτείνω ανεπιφύλακτα την τούρτα κολοκυθιού με γιαούρτι!

Υ.Γ. Δοκιμάστε τα tailor made coctails στην ξύλινη μπάρα του μαγαζιού! vesparossaVespa Rossa, Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι

Από τη Χριστίνα Ρόκα

Σου γράφει στο skype ο καλός σου “Τι θα κάνουμε; θα πάμε για φαγητό;” “Ναι, δεν έχω μαγειρέψει”, απαντάς εσύ. “Ωραία, στείλε μου τι ώρα και που”, σου λέει. Και εσύ σπας το κεφάλι σου να απαντήσεις... Μην το ψάχνεις και πολύ, αν θέλεις κάτι casual chic που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επέλεξε την osteria Vespa Rossa στο Παγκράτι. Minimal χώρος με προσεγμένες γεύσεις από Βόρεια Ιταλία. Tip: να δοκιμάσεις οπωσδήποτε pizza. Την Tartuffata με μοτσαρέλα, σάλτσα τρούφας, σπεκ και τυρί ταλέτζιο για όσους προτιμούν τις safe επιλογές ή την Clamatο με μαύρη ζύμη, αχιβάδες, μπούκοβο και ελαιόλαδο για τους πιο τολμηρούς.

just burgersJust Burgers, Λαοδίκης κ Βασιλέως Γεωργίου Β 10, Γλυφάδα

Από την Αρετή Λύκου

Το Just Burgers βρίσκεται στο meeting point της Γλυφάδας. Αν και οι άντρες έχουν καλύτερη άποψη επί του θέματος, μία γυναίκεια γνώμη έχει πάντα κάτι διαφορετικό να πει. Το Just Burgers έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μας για διάφορους λόγους, ο βασικότερος όμως είναι ότι εκτός απ΄την γεύση και την άριστη ποιότητα, κάνει προσιτό το burger σε εμάς που προσέχουμε τη διατροφή μας. Εκπληκτικοί συνδυασμοί, φρέσκιες πατάτες και πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για burgers με κοτόπουλο ή γαλοπούλα και με επιλογή ψωμίου ολικής αλέσεως. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Red Hole Chili Burger, για όσους αγαπούν τις πικάντικες και γλυκές γεύσεις, το Βig Bad Wolf (πανάρουν το φιλέτο κοτόπουλο με δημητριακά αλλά προτιμήστε το σκέτο) και το Μatador για μια πιο καυτερή επιλογή. Διαθέτει μενού για παιδιά και για χορτοφάγους. Επειδή ο χώρος είναι μικρός, αν δεν βρείτε να κάτσετε μπορείτε να πάρετε για το σπίτι take away.

κόσκο κουκάκιCosca, Πραμάντων 10, Κουκάκι

Από την Τζουλιάννα Καρνέζη

Το Cosca είναι ένα μικρό ιταλικό εστιατόριο, «κρυμμένο» στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το στέκι εκείνων που θέλουν να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού Νότου. Το Cosca, στη σιτσιλιάνικη διάλεκτο, σημαίνει η καρδιά της αγκινάρας, όμως στις καθημερινές παρέες των Σικελών, η λέξη cosca ορίζει τον πυρήνα στις μικρές μαφιόζικες συμμορίες. Γιατί το προτείνω; Διότι το μενού υπόσχεται γευστικά ταξίδια στην Νότιο Ιταλία, με τα βασικά υλικά της ιταλικής κουζίνας (ντομάτα, σκόρδο, πάστα και τυριά), συνδυάζοντας τα ευρηματικά με τα προϊόντα της γης και της θάλασσας και όλα αυτά σε οικονομικές τιμές.