UPDATE CITY BLOGGING

Ένα vintage καταφύγιο στο Παγκράτι


28 Νοεμβρίου 2014

FullSizeRender3.jpg

Πάντα είχα μία τάση στο να δένομαι με αντικείμενα. Οτιδήποτε κουβαλά πάνω του μία ιστορία, μου φαίνεται από ενδιαφέρον έως και συναρπαστικό. Και ως παθιασμένη με τη μόδα, δεν θα μπορούσα παρά να μεταφέρω αυτή μου την “τάση” και στα ρούχα. Τα vintage items έχουν πλέον το δικό τους στιλιστικό χώρο και έναν αυξανόμενο αριθμό ακολούθων και πιστών fashionistas που στρέφονται προς αυτά.

Όποια κι αν είναι η πηγή αυτής της τάσης προς τα vintage και τα second hand ρούχα κι αξεσουάρ, το γεγονός και μόνο ότι πλέον είναι πιο εύκολο να τα βρεις και να τα αποκτήσεις με χαροποιεί.

Ψάχνοντας και ρωτώντας, έχω ανακαλύψει μερικά σημεία που μπορεί κανείς να βρει vintage θησαυρούς. Τελευταίο εύρημά μου αποτελεί ένα μικρό spot με second hand αλλά και vintage αντικείμενα μόδας στο Παγκράτι.

Η Πάτια Ιορδανίδου είναι εκείνη που με οδήγησε εκεί, η οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μία αξιόλογη συλλογή με fashion vintage items και την “βάφτισε” Vintage Darling. Όπως λέει η ίδια: “Στον «ελεύθερο» μου χρόνο μεταμορφώνομαι σε Vintage Darling ή αλλιώς συλλέκτρια vintage ρούχων, ψαχουλεύω τα συρτάρια μαμάδων και γιαγιάδων, βουτάω μέσα σε βουναλάκια ρούχων σε “εξωτικά” παζάρια για να πασπαλίσω με λίγη νοσταλγία, φαντασία και πειραματισμό τις σύγχρονες γκαρνταρόμπες – όχι μόνο τη δική μου αλλά και των άλλων.”

Στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι λοιπόν βρήκα ένα μικρό καταφύγιο με fashion vintage και second hand items διαλεγμένα με μεράκι από την Αργυρώ Ζανιώτη, η οποία έχοντας διαγράψει πορεία στον χώρο της μόδας, και με την εμπειρία που αποκόμισε από την πολύχρονη ενασχόλησή της -έχει δουλέψει 2 χρόνια στην boutique του Manolo Blanhik!- αποφάσισε να διοχετεύσει την αγάπη της για τη μόδα σε έναν φιλόξενο χώρο, το Closet to Closet.

Φυσικό επόμενο ήταν να αναρωτηθώ πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα στο μυαλό της. "Λόγω κρίσης, αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου", μου είπε. "Ξεκίνησα με έναν μικρό φούρνο στη γειτονιά μου, αλλά η μόδα είναι αυτό που ξέρω να κάνω καλά, κι όταν βρήκα τον τρόπο, αξιοποίησα το διπλανό μαγαζί για να διοχετεύσω το πάθος μου. Από γνωστούς και φίλους, άρχισα να συλλέγω second hand κομμάτια από διάσημα brands... Παλτό, κοστούμια, φορέματα, παπούτσια κι αξεσουάρ, όλα τους σε άψογη κατάσταση παίρνουν τη θέση που τους αξίζει."

Σε αυτόν το χώρο λοιπόν βρήκα και την συλλογή Vintage Darling. Η Πάτια βρήκε το δικό της μέρος σε αυτό το vintage καταφύγιο. Τα flapper dresses της δεκαετίας του 1920, κομμάτια από cool hippie look των ‘70s αλλά και old school fashion items κρέμονται “περήφανα” και σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. Αυτό που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή ήταν τα αξεσουάρ και συγκεκριμένα τα γυαλιά ηλίου που η Πάτια συλλέγει με πάθος από όλες της δεκαετίες.

Εγώ φυσικά δεν αντιστάθηκα και άρχισα να δοκιμάζω. Το περίεργο με τα vintage ρούχα πια είναι ότι κοιτάζοντάς τα συνειδητοποιείς ότι έχουν επανέλθει οι γραμμές, τα ύφη και τα χρώματα και μοιάζει σαν να αναβιώνουν στις πιο πρόσφατες πασαρέλες τα περασμένα trends.

Και μία "vintage darling συμβουλή" για να πείσει και όσες διστάζετε: Αν το vintage σας τρομάζει, δεν χρειάζεται να ντυθείτε από πάνω μέχρι κάτω με... vintage πανοπλία. Ξεκινήστε με μικρά και απλά βήματα, προσθέτοντας στο ντύσιμο σας μόνο κάποιες πινελιές, όπως μια τσάντα, ένα clutch ή ένα μοναδικό ζευγάρι γυαλιών που δεν θα φοράει καμία άλλη! Στο επόμενο και πιο εξοικειωμένο στάδιο δουλέψτε με το αγαπημένο mix & match concept αναμιγνύοντας την σύγχρονη στιλιστική οικειότητα με 1-2 κομμάτια από το μακρινό χθες.

Facebook: https://www.facebook.com/vintagedarling.athens?fref=ts

[gallery-403547]

Info: Την Αργυρώ θα βρείτε: Closet to Closet, Αρριανού 29, Παγκράτι.

Extra info: Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου η Πάτια και η Αργυρώ διοργανώνουν ένα Xmas Bazaar με τα υπέροχα vintage και second hand items και μας περιμένουν όλους!