UPDATE CITY BLOGGING

Τουρίστας στην πόλη μου: Down-town pleasure seeker!


29 Μαΐου 2015

Picture1-Copy.jpg

Το Σάββατο που μας πέρασε σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό που άξιζε τον κόπο να το μοιραστώ μαζί σας. Να γνωρίσω την Αθήνα με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες μέρες που κατεβαίνω σε γρήγορους ρυθμούς απλά και μόνο για τις υποχρεώσεις μου. Θέλησα να την απολαύσω και να νιώσω τον υπέροχο παλμό του κέντρου της πόλης μου. Τουρίστας λοιπόν για μία μέρα και πάμε παρέα να ευχαριστηθούμε μία διαδρομή που σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσετε κι εσείς. Ας ξεκινήσω όμως με τα style essentials, γιατί η καλή μέρα από το... στιλ φαίνεται!

2

Εφοδιασμένη κατάλληλα -σανδάλια, day bag, γυαλιά ηλίου κι αντηλιακό- ξεκίνησα από τον Εθνικό Κήπο. Ένας ευχάριστος περίπατος μέσα στο άφθονο πράσινο που μετά από λίγο εξελίχθηκε σε μία μίνι-jogging δραστηριότητα -θα διαπιστώσετε αργότερα ότι τη χρειαζόμουν- και στο τέλος κατέληξε σε ένα δροσερό refreshment στο χαρακτηριστικό καφενείο του Κήπου. Σε ένα γραφικό σημείο που πραγματικά ησυχάζεις κι έχεις αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να "παρατηρήσεις".

kipos

kipos1

Επόμενη στάση: Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ανηφόρισα από τον Εθνικό Κήπο και θέλησα να επισκεφτώ το Μουσείο της οδού Νεοφύτου Δούκα καθώς σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση που ήθελα εδώ και καιρό να δω. Και ναι, τελικά την πρόλαβα. «ΙΑΣΙΣ, Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» είναι ο τίτλος της έκθεσης και προσφέρει μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, εξετάζοντας τη μετάβαση από την μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Ιασις ΜΚΤ jennygr

Το στήσιμο της έκθεσης ήταν ιδιαίτερα creative κι η διαμόρφωση του χώρου εκθέσεως εμπνευσμένη από το νοσοκομείο -μάλιστα οι φύλακες φορούσαν νοσοκομειακές στολές- έκαναν την επίσκεψή μου ακόμη πιο ευχάριστη και διαδραστική!

Καλή η πνευματική απόλαυση, αλλά επιζητούσα απεγνωσμένα και μία γευστική! Κατηφόρισα προς την οδό Κολοκοτρώνη -περισσότερο ως μεθοδευμένο πλάνο θα το χαρακτήριζα- για να καταλήξω χωρίς ενοχές στο Magic Pleasure Store, το πιο δροσερό και γλυκό urban hotspot του κέντρου της πόλης. Λίγο ο καυτός ήλιος, λίγο το περπάτημα τόσης ώρας, θέλησα μία "τονωτική ένεση" που θα μου χάριζε ατελείωτη ευχαρίστηση στον ουρανίσκο και θα απογείωνε στη στιγμή τη διάθεσή μου. Έτσι κι έγινε: έζησα μία μοναδική εμπειρία σοκολάτας Magic και παγωτού! Ιδού η απόδειξη...

MPS09

Το personalized ξυλάκι μου Magic έχει τα toppings της επιλογής μου -το αποξηραμένο cranberry έφτανε την απόλαυση σε άλλο επίπεδο-, παγωτό γεύση βανίλια κι επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος.

MPS05

DSC_0390

DSC_0245

DSC_0386

Μετά κι από την τελευταία στάση της διαδρομής μου -χορτασμένη και γευστικά ολοκληρωμένη- μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα μία down-town #pleasureseeker! Δοκιμάστε κι εσείς μία μίνι περιπέτεια στο κέντρο της Αθήνας και σίγουρα θα με θυμηθείτε! #discoverpleasure #pleasureseekers