UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Που θα βρεις την καλύτερη θέα της πόλης;


8 Μαρτίου 2016

Όταν ο ήλιος λάμπει ο αττικός ουρανός ξεχειλίζει από φως. Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για μια βόλτα στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο...

IMG_1706

Πριν ξεκινήσω τη βόλτα μου, όμως, πήγα με την κόρη μου για ένα γεύμα μόνο για κορίτσια! Με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης είναι κρυμμένο ένα αγαπημένο μυστικό! Ο Αττικός είναι από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας. Γιατί εκεί μπορείς να θαυμάσεις την Ακρόπολη υπό το φως του αττικού ουρανού σε όλο της το μεγαλείο!

IMG_1724

Το μέρος από μόνο του δίνει σε μένα και την κόρη μου ερέθισμα για κουβέντα... η «άκρη της πόλης» η καταστροφή της από τους Πέρσες το 480π.Χ αλλά και η ανοικοδόμηση μεταξύ 450 και 420 σύμφωνα με το όραμα του Περικλή και τα σχέδια του Φειδία. Της λέω ιστορίες για τον ναό που ήταν αφιερωμένος στην Παρθένο Θεά Αθηνά (Παρθενώνας). Όσο μιλάμε απολαμβάνουμε τις λιχουδιές που φέρνει η Μίνα,  η υπέροχη επικοινωνιακή και εξυπηρετική οικοδέσποινα της επιχείρησης, στο τραπέζι μας... τους ωραιότερους λαχανοντολμάδες που έχεις φάει, χειροποίητη πεντανόστιμη σπανακόπιτα, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι... Για κυρίως πιάτο είμαστε ανάμεσα σε σνίτσελ, μακαρόνια με κιμά, φασολάκια, μπριζόλα και μπιφτέκια... δύσκολη η απόφαση! Όλα σε μεγάλες ποσότητες, με αγνές πρώτες ύλες και αυτή τη σπιτική απαράμμιλη γεύση.

IMG_1722

Το γλυκό είναι εξίσου δελεαστικό και γευστικό! Πορτοκαλόπιτα, γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, μπακλαβάς και μους γιαουρτιού... όλα φτιαγμένα στην κουζίνα του Αττικού!

Μετά το λουκούλειο γεύμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αποστόλου Παύλου για σουλάτσο και ψώνια της στιγμής...

Ανακαλύπτεις μικρούς θυσαυρούς αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Xειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητα καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα, ρούχα, αξεσουάρ, παλιά βιβλία, παλιά νομίσματα... Εμείς εννοείται σταθήκαμε στον πάγκο με τους Καραγκιόζηδες γιατί η κόρη μου τον λατρεύει! Πήρε για τον εαυτό της έναν Καραγκιόζη, το Kολλητήρι για το μικρό της αδελφό και το Μορφονιό για το μπαμπά της... και είμαστε έτοιμοι για αυτοσχέδια παράσταση στο σπίτι!

[gallery-574923]

Ανακαλύπτεις και νέους ήχους σε αυτή την γωνιά της πόλης αρκεί να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά... μια μπάντα αφρικανών με τα ταμπούρλα και τα τύμπανα ξεσηκώνει τους περαστικούς, ένας νεαρός τραγουδάει με την κιθάρα του «Λένε για μένα» ακριβώς κάτω από τις ζωγραφισμένες στο χέρι μπλούζες που έχει φτιάξει, ένας μεσήλικας κρυμμένος πίσω από τους πίνακες του παίζει δειλά το μπαγλαμαδάκι του...

Για αυτό αγαπώ αυτή την πόλη... όλοι οι ήχοι και όλες οι αποχρώσεις συναντιώνται αβίαστα και σε παρασύρουν σε ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων.

Αττικός: Γαριβάλδη 7, Αθήνα, τηλ. 210 9215256

*Μοιραστείτε τη δική σας ιστορία, τις δικές σας διαδρομές, το δικό σας μυστικό μαζί μου για να το εξερευνήσουμε παρέα…. [email protected]