UPDATE CITY BLOGGING

To meeting point του νησιού


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

15 Ιουλίου 2016

Imabari-Cocktails-2016-Pink-Spritz-570.jpg

Το Imabari Seaside Lounge Bar & Resto άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2014 και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει το meeting point της πόλης όπου και παραμένει για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι.

Βρίσκεται στην παραλία Φαληράκι που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να κάνει κανείς μπάνιο στην πόλη της Κέρκυρας και θεωρείται από τα καλύτερα σημεία στο νησί για να απολαύσει κανείς τα χρώματα της ανατολής ή της δύσης δίνοντας στον χώρο μία ξεχωριστή ονειρεμένη ατμόσφαιρα.

To Imabari Seaside Lounge Bar & Resto εκμεταλλευόμενο την μοναδική τοποθεσία με την υπέροχη θέα στο Παλαιό Φρούριο, έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο με ξαπλώστρες & ομπρέλες και απρόσκοπτη πρόσβαση στην θάλασσα. Επίσης έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για το εστιατόριο αλλά και το bar ώστε οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, τον καφέ τους, ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και το δείπνο τους, το ποτό & το cocktail τους.

Με σημεία αναφοράς την Θάλασσα, την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία - όπου και πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του - ο γνωστός σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, που υπογράφει και επιμελείται για άλλη μία χρονιά το μενού του Imabari Seaside Lounge Bar & Resto, μας ξεναγεί σε ένα ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών και γεύσεων, σε ένα ταξίδι μεσογειακών απολαύσεων.

Το μενού, το οποίο μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έχει αφετηρία την Κέρκυρα και «πιάνει λιμάνι» σε διαφορετικά σημεία της Ιταλίας. Ένα ταξίδι που η μοτσαρέλα συναντά την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα στην σαλάτα Regatta Brindisi – Corfu, εμπνευσμένη από τον ομώνυμο ιστιοπλοϊκό αγώνα, και το καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου την αλιάδα επηρεασμένο από τις γεύσεις που συναντάμε στο φημισμένο Harry’s Bar της Βενετίας.

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα προσεκτικά επιλεγμένα, προζυμένιο ψωμί ημέρας, παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας όπως τα στριφτούδια, το νούμπουλο και το σαλάδο αλλά και ξηροί καρποί και μαρμελάδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας δένουν με την μοτσαρέλα, το πέστο βασιλικού αλλά και το χούμους.

Δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα και συνδυασμός υλικών διαφορετικής προέλευσης συναντιούνται στην απλότητα ενός πιάτου που ο ίδιος ο επισκέπτης ορίζει την ώρα που θα το απολαύσει αλλά και το πως θα το συνοδεύσει.

Γι’ αυτό το λόγο η γευστική εμπειρία στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto δεν σταματάει στο φαγητό. Τα cocktails, με την δημιουργική & ποιοτική σφραγίδα του γνωστού bartender Σπύρου Κερκύρα, είναι συνταξιδιώτες της ίδιας φιλοσοφίας με το μενού.

Ελληνικά καλοκαιρινά φρούτα βρίσκουν το φυσικό τους απάγκιο στα signature cocktails του Imabari Seaside Bar & Resto. Το κάθε cocktail ξεχωριστό με διαφορετικές γεύσεις γλυκιές, γλυκόξινες, umami, γλυκόπικρες προ(σ)καλούν τον επισκέπτη να βρει αυτή που του ταιριάζει.

Ένα ταξίδι στην Μεσόγειο μέσα από το ρούμι, το τζιν, την μαστίχα, την τεκίλα, την βότκα αναμεμειγμένα σε δροσερούς συνδυασμούς με ελληνικό μέλι, λικέρ πράσινου μήλου, ginger, χυμούς ή πουρέ φρούτων όπως το γκρέιπφρουτ ή το passion fruit, την καρύδα αλλά και το γάλα αμυγδάλου.

Και αυτό το καλοκαίρι, το Imabari Seaside Lounge Bar & Resto είναι το all day & night meeting point της Κέρκυρας. #imabaricorfu

[gallery-652994]