UPDATE CITY BLOGGING

Kastri Bistro: Comfort Dining


7 Οκτωβρίου 2016

DomotelKastriBistro272682-1.jpg

Το Kastri Bistro, στη Νέα Ερυθραία, άνοιξε πριν λίγους μήνες και γρήγορα αναδείχθηκε σε αγαπημένο σημείο συνάντησης των βορείων προαστίων. Χαλαρό το πρωί, οικείο το μεσημέρι και ατμοσφαιρικό το βράδυ, σε προκαλεί να το επισκεφθείς κάθε ώρα της ημέρας.

Αμέσως μόλις φτάσεις στην πύλη του ξενοδοχείου Domotel Kastri, η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του Kastri Bistro ξεχωρίζουν. Οι περιμετρικές τζαμαρίες του- που κατά τους θερινούς μήνες αποσύρονται- προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στους καταπράσινους κήπους και επιτρέπουν στο φυσικό φως να λούζει το χώρο εντείνοντας το αίσθημα της οικειότητας και της θαλπωρής, μετατρέποντας την επίσκεψή σου εκεί σε μοναδική εμπειρία.

Μπαίνοντας, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αστικό living room καθώς τα χρώματα, τα έπιπλα, τα πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων και οι μεγάλες βιβλιοθήκες με εξαιρετικές επιλογές βιβλίων, συντελούν στη δημιουργία της αίσθησης αυτής. Ο ιδιαίτερος χώρος της “Macelleria”-ο οποίος φιλοξενεί τα ειδικά ψυγεία συντήρησης των εξαιρετικής ποιότητας κρεάτων από τη Macelleria Oberto του Piemonte της Ιταλίας- με τη σχεδόν...μυσταγωγική ατμόσφαιρά του και το μοναστηριακό τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει έως 22 άτομα, σε περιμένει για ιδιωτικές συναντήσεις υψηλών απαιτήσεων.

Το μενού του εστιατορίου επιμελούνται ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Μαζί δημιουργούν μοναδικά πιάτα με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα ενώ η αρμονικά δημιουργική τους συνύπαρξη οδήγησε στη βράβευση του εστιατορίου με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τη διοργάνωση των Χρυσών Σκούφων. Η εποχικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των μενού και οι ελληνικές πρώτες ύλες κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και εκλεκτά υλικά από το εξωτερικό. Φυσικά οι σεφ δεν διστάζουν να πειραματιστούν συνδυάζοντας τη μαστίχα με το μετσοβόνε και το αβγό στους 75 °C με το καπνιστό χέλι και Αρσενικό Νάξου.

Συνόδευσε τις γεύσεις με το κατάλληλο κρασί από τη δημιουργική wine list με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Τέλος, αντάξια του μενού και των κρασιών είναι και τα επιδόρπια με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από εκλέρ με κρέμα σοκολάτας και εκλέρ με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν.

Το Kastri Bistro έχει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί στον πλέον προσφιλή προορισμό εξόδου. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 35 07 100