UPDATE CITY BLOGGING

#CityBlogging: Στη Θεσσαλονίκη ανακαλύψαμε τον παράδεισο των ντόνατς


Αμαλία Κυπαρίσση

10 Φεβρουαρίου 2017

los-angeles-guide-to-donuts5-600x900.jpg

Το 1920, ο ρωσικής καταγωγής, Αντόλφ Λεβίτ δημιούργησε την πρώτη μηχανή ντόνατ στη Νέα Υόρκη. Όταν άρχισε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι αμερικανικές λιχουδιές άρχισαν να διανέμονται στους στρατιώτες, από γυναίκες εμψυχωτές που είχαν το παρατσούκλι "Donut Dollies."

Όποια και εάν είναι η ιστορία του, όπου και εάν βρίσκονται οι ρίζες του για έναν πραγματικό donut aficionado, όπως εγώ, ένα φρέσκο ντόνατ είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου μαζί με μια κούπα αρωματικού καφέ.

Και στη Θεσσαλονίκη «ανακάλυψα» τον παράδεισο των ντόνατ και όχι μόνον. Στην πολυσύχναστη και πλέον «μοδάτη» Παύλου Μελά, στον αριθμό 44, έχει «στεγαστεί» εδώ και λίγο καιρό, ένα «φορτηγό». Αυτό το φορτηγό «κουβαλάει» γεύσεις. Γλυκιές & αλμυρές. Το Jerry’s Food Truck είναι μια καντίνα στεγασμένη όπου σου φτιάχνουν λιχουδιές στη στιγμή.

Στην πρώτη μου επίσκεψη εκεί ξεκίνησα ανάποδα. Με φρέσκα ντόνατ που τα ετοίμασαν εκείνη τη στιγμή με υλικά της αρεσκείας μου. Το δικό μου αγαπημένο είναι με γλάσο βανίλιας. Συνέχισα με κρουασίνια που βουτάς στη ζεστή ρευστή σοκολάτα και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό που λέγεται κομμάτια τσουρεκιού με λαχταριστή σοκολάτα. Και εκεί που είπα να φύγω το μάτι μου έπεσε σε κάτι αλμυρό. Μετά από τόση σοκολάτα άλλωστε είχα λιγωθεί.

Hot Dog, Donut dog θα μπορούσες να το πεις καθώς το ψωμί είναι ντόνατ, συνοδευόμενο από nachos και σάλτσα ρευστού τσένταρ. Κόλαση.

Εδώ σερβίρουν και ντόνατ αλμυρό γεμιστό με υλικά της αρεσκείας σου αλλά και πίτσα με ζύμη ντόνατ αλλά για αυτά θα χρειαστεί να επιστρέψω για να τα δοκιμάσω.

Το νου σου Θεσσαλονικιέ, κάνουν και Delivery (231 026 1116).

Όσο για μένα θα κάνω αίτημα να κατέβει αυτό το “φορτηγό” και στην Αθήνα… και μέχρι τότε θα ακούω την Tori Amos να τραγουδάει το Doughnut Song με τον ακατάληπτο στίχο “δεν θα πάρεις ποτέ βάρος από την τρύπα του ντόνατ” εγώ πάλι πήρα κανένα δίκιλο από τις λιχουδιές του Jerry.

[gallery-716269]