UPDATE CITY BLOGGING

Τι να κάνετε σήμερα, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου


Αφροδίτη Σακκά

21 Ιουνίου 2017

giortimousikis17a.jpg

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ - ΩΔΕΙΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ Μάγερ 18, Πλατεία Βάθης

Το Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια και υποδέχεται τους μουσικόφιλους κάθε ηλικίας με πλούσια και πρωτότυπα μουσικά δρώμενα για τη Γιορτή της Μουσικής, με συναυλίες από ταλαντούχους σπουδαστές στις αίθουσες συναυλιών και στον Αύλειο Χώρο του. Ώρα έναρξης 17:00 μέχρι το βράδυ. Στο πλαίσιο της γιορτής, το τμήμα Μελοδραματικής θα ανεβάσει το έργο των Kurt Weill, Bertolt Brecht (1933), Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικρoαστών σε διδασκαλία των καθηγητών Ισίδωρου Σιδέρη και Μπήλιως Μωραΐτη Επιμέλεια: Γενική Διευθύντρια του ωδείου κα Χαρά Καλομοίρη.

ΗΡΩΔΕΙΟ - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Συμφωνική Μουσική - Ώρα έναρξης 21:00

Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με μια μεγάλη συναυλία υπό τη μουσική διεύθυνση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της, Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Πρόγραμμα: Φαντασία και φούγκα, ΒMW 542, σε σολ ελάσσονα, του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μεταγραφή για ορχήστρα του Δημήτρη Μητρόπουλου, 3ο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε μιελάσσονα, με τον τίτλο "Piccolo Mondo Antico" του Nino Rota με σολίστ τον Χρίστο Παπαγεωργίου και, στο δεύτερο μέρος, τις Εικόνες από μια έκθεση του Μοντέστ Μουσόργκσκι.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Κήπος

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη μουσική βραδιά στον καταπράσινο κήπο. Συμμετέχουν οι Santa Barbara Guitar Orchestra / Παιδική Χορωδία Ωδείου Αθηνών "Μικροί Μουσικοί" / Χρήστος Μαράντος πιάνο / Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - Είσοδος Ελεύθερη - Ώρα έναρξης 20:00

ATHENAEUM Αδριανού 3, Θησείο

Μουσική από όλον τον κόσμο / Ώρα έναρξης 20:00 έως τις 24:00

Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ.. Έτσι, το ATHENAEUM μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της Αδριανού, εμπρός από το κτήριο του, σε υπαίθρια σκηνή, όπου οι σπουδαστές του τμήματος Jazz του Ωδείου θα παίξουν χαρακτηριστικά ρεύματα της τζαζ μουσικής Swing, Bebop, Modal. Διδασκαλία - ενορχήστρωση: Σύλβιος Σύρρος, Γιώργος Μικρός, Αναστάσης Γούλιαρης, Αρίωνας Γυφτάκης, Σπύρος Μάνεσης.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής / Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, από τις 12 το πρωί και για λίγες μόνο ώρες, η Βιβλιοθήκη ανοίγει διάπλατα τα Αναγνωστήριά της και καταργεί τον βασικό κανόνα των βιβλιοθηκών.

ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΤΕΛΟΣ λοιπόν, αφού ανάμεσα στα ράφια των Αναγνωστηρίων θα πραγματοποιηθούν τρεις διαφορετικές συναυλίες με μουσική για όλα τα γούστα. Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Μουσική του Μεσαίωνα», σε συνεργασία με το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών και σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα. Στις 15:00 στο μουσικό πρόγραμμα που θα έχει τίτλο «Μπαρόκ και κιθάρα» θα συμμετέχουν σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής του Αθηναϊκού Ωδείου (τάξης κιθάρας Γιάννη Αλυγιζάκη). Στις 17:00 το πρόγραμμα θα κλείσει με «Μουσικές του Κόσμου» από το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (τάξη βιολιού Γιώργου Μάνδυλα, τάξη κοντραμπάσου Βασίλη Παπαβασιλείου και Φωνητικό Σχήμα Χορωδιακού Αυτοσχεδιασμού Ω.Μ.Ο.).

Τις συναυλίες προλογίζουν οι μουσικολόγοι της Βιβλιοθήκης, ενώ, παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έκθεση με σπάνιο υλικό από τις αντίστοιχες συλλογές της Βιβλιοθήκης: Μουσική του μεσαίωνα, Μουσική μπαρόκ και Μουσική άλλων λαών.

The Cinematic Orchestra στο Summer Nostos Festival

Η σκηνή του Ξέφωτου γεμίζει με τους ατμοσφαιρικούς και αινιγματικούς ήχους της Cinematic Orchestra, μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά της με τίτλο To Believe. Η βρετανική μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε το 2009 από τον DJ και συνθέτη Jason Swinscoe, συνδυάζει τζαζ και ηλεκτρονική μουσική, αναδιαμορφώνοντας συνεχώς τον ήχο της με την ενσωμάτωση ρεμιξαρισμένων ηχογραφημένων στοιχείων και ζωντανού αυτοσχεδιασμού. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της αποτελεί μια εμψυχωτική μουσική εμπειρία, βασισμένη στην απλή ιδέα, πως προϋπόθεση όλων στη ζωή είναι η πίστη. Το To Believe είναι μια δημιουργία που ανατρέχει στις ρίζες της Cinematic Orchestra, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον σε αναζήτηση νέων επιρροών και τεχνικών παραγωγής, ώστε ο ήχος της να παραμένει σύγχρονος.

Συντελεστές Jason Swinscoe, Electronics / πλήκτρα Larry Brown, κιθάρα/φωνητικά Sam Vicary, μπάσο Luke Flowers, ντραμς Tom Chant, σαξόφωνο Dominic Marshall, πλήκτρα Oliver Johnson, πλήκτρα Bev Tawaih, φωνητικά Heidi Vogel, φωνητικά.

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη 18η Γιορτή της Μουσικής εδώ, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα εδώ.