UPDATE CITY BLOGGING

10 πράγματα για να κάνεις στην πόλη μέχρι το Πάσχα


4 Απριλίου 2018

photo-1520305113010-a64472a63671.jpg

M. ΤETAΡΤΗ

Εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο» και εικαστικό εργαστήρι

Τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνεται εικαστικό εργαστήρι για ηλικίες 9-12 ετών. Αρχικά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, θα περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές, γνωρίζοντας με αυτόντον τρόπο τα αντιπροσωπευτικά εκθέματα που αφορούν στο φυσικό στοιχείο του Αέρα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου ώστε να δημιουργήσουν τον δικό τους Πήγασο, όπως το αντίστοιχο έκθεμα που πρωτύτερα θα έχουν δει. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (Τηλ.: 213214 4856/-4858).

Εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο» και εικαστικό εργαστήρι @ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διάρκεια:11:00-12:30, δωρεάν συμμετοχή

Μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη τιμούν τον Νίκο Καζαντζάκη με ένα μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα με βασικό άξονα το πασίγνωστο μυθιστόρημά του «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν, έργα των Caccini, Vivaldi, Pergolesi, Bach, Mendelssohn, Fauré, Stradella και αμερικανικά spirituals από τη μεσόφωνο Λίλιαν Τσατσαρώνη, με την συνοδεία της Δήμητρας Κακάκη στο πιάνο. Παράλληλα, αποσπάσματα από το έργο του θα απαγγείλει η πνευματική δικαιούχος των έργων του και επιμελήτρια της εκδήλωσης, Νίκη Σταύρου.

Μουσικό - λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη @ Ιδιόμελο - Χώρος Τέχνης Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Τηλ: 210 6817042 Έναρξη 21:00

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.