UPDATE CITY BLOGGING

Kaos: Μια παράσταση που «βουτάει» στην ελληνική ιστορία


The Jennettes

28 Ιουνίου 2019

omada_griffon_kaos_foto_evita_skoyrleti_4.jpg

Μια παράσταση που εξερευνά την ιδιότυπη πολυμορφία της ελληνικής ιστορίας, έρχεται στην Μικρή Επίδαυρο. Η ομάδα χορού Griffón της Ιωάννας Πορτόλου φέρνει το «Kaos» στις 12 και 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για να μιλήσει για το βάρος του πολιτισμού που κουβαλάμε.

Το «Kaos» θυμίζει έντονα ρετρό σουβενίρ «Made in Greece». Πρόκειται για μια χορογραφική δουλειά που εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για ταυτότητα, και θέτει ερωτήματα για την εξέλιξή της. Έντονες και σουρεαλιστικές εικόνες ζωντανεύουν επί σκηνής, φέρνοντας μαζί τους πρωτόπλαστους, θεούς και ήρωες που περιπλανώνται μαζί στη γη μιας σύγχρονης Ελληνικής Βαβέλ. Ετερόκλητα μουσικά είδη, από ηλεκτροακουστικούς ήχους μέχρι παραδοσιακά ακούσματα, συνθέτουν ένα ιδιόμορφο ηχητικό σύμπαν.

Μετά από δύο πετυχημένα έργα, το «Risk» (2018) και το «Elizabeth» (2019), η Ιωάννα Πορτόλου συνεχίζει την πολύχρονη χορογραφική ενασχόληση της με το απρόβλεπτο στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Στο νέο της έργο «Kaos» βουτάει μαζί με την ίδια χορευτική ομάδα στην ελληνική Ιστορία, δημιουργώντας μια εκρηκτική παράσταση για τις ρίζες μας και πώς αυτές επιβιώνουν στο παρόν. Όπως κάθε χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón, έτσι και το «Kaos» επιτρέπει στον θεατή να γίνει μέρος του έργου, προσφέροντας μια άκρως βιωματική εμπειρία.