UPDATE CITY BLOGGING

Βρήκαμε το πιο minimal chic boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας


The Jennettes

11 Ιουλίου 2019

drz_skyfall_urban-frame-athens5141.jpg

Πριν μερικές δεκαετίες, η καρδιά της Αθήνας ήταν γεμάτη με συνοικιακά καταστήματα και πηγαδάκια με νοικοκυρές. Σήμερα, λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, παίρνει μορφή μια hip πλευρά της πόλης. Οι οδοί Σκούφου, Βουλής, Νίκης είναι πλέον γεμάτες με εξωστρεφή μικρά μπαρ και έθνικ εστιατόρια, «αναγκάζοντας» τους τουρίστες να αναμειχθούν με τους Αθηναίους.

Ακριβώς εκεί, στον αριθμό 40 της οδού Νίκης, δίπλα στην γειτονιά της Πλάκας και με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, βρήκαμε ένα μέρος που δίνει μια ανάσα κομψότητας και απλότητας στην πολυσυλλεκτική Αθηναϊκή κουλτούρα: Το ολοκαίνουριο και μοντέρνο Urban Frame Hotel, μέλος της Hotelkeys, εταιρεία του ομίλου HotelbrainGroup.

Η είσοδος του σε προειδοποιεί ότι αυτό το μέρος δεν θα προσποιηθεί καθόλου. Πρόκειται για το πιο λιτό και ταυτόχρονα μοντέρνο boutique ξενοδοχείο της πόλης, το οποίο μοιάζει να στοχεύει στην φιλοξενία με όλη τη διάσταση της λέξης. Είναι αυτό που λέμε boutique, όχι μόνο επειδή έχει λίγα δωμάτια (15 στον αριθμό), αλλά κυρίως γιατί ο επισκέπτης του εδώ μπορεί να νιώσει οικεία και να βιώσει μια εμπειρία διαμονής, χωρίς να νιώθει ξένος.

Η κεντρική ιδέα πίσω από αυτο το ξενοδοχείο ήταν ένα μοντέρνο ξενοδοχείο, το οποίο ενσωματώνει ελληνικά στοιχεία και έθνικ νότες, συνδυάζοντας γήινα υλικά όπως ξύλο, πετρά μάρμαρο με εικαστικές παρεμβάσεις που παραπέμπουν στην ελληνική ιστορία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για ένα "πορτραίτο της Αθήνας", καθώς μέσα στο ξενοδοχείο παρουσιάζονται πορτραίτα που το καθένα απεικονίζει μια ιστορία εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και ιστορία.

Το Urban Frame Hotel μετουσιώνει το πνεύμα της Αθήνας, γεμάτο φως και ενέργεια και συμπληρώνει αρμονικά το κάδρο της ολοζώντανης πόλης στην οποία βρίσκεται, τόσο οπτικά, όσο και βιωματικά

Δείτε στη gallery μερικές από τις λεπτομέρειες που ξεχωρίσαμε, από την είσοδο του ξενοδοχείου μέχρι τις minimal διακοσμητικές πινελιές με άρωμα Ελλάδας: