UPDATE CITY BLOGGING

ElBurro: Ο μικροσκοπικός παράδεισος που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό! Χειροποίητα tacos, δροσερές μαργαρίτες και τραγανά churros στις πιο fare τιμές της πόλης


Ελένη Κεχαγιά

6 Νοεμβρίου 2019

ElBurro: Ο μικροσκοπικός παράδεισος που θα σας ταξιδέψει στο Μεξικό! Χειροποίητα tacos, δροσερές μαργαρίτες και τραγανά churros στις πιο fare τιμές της πόλης

 

Με το street food να εξαπλώνεται δυναμικά σε όλες τις γωνιές της Αθήνας και τις παγκόσμιες γεύσεις πλέον τα ταξιδεύουν από άκρη σ’ άκρη της χώρας, μικροί γευστικοί παράδεισοι ξεπηδούν στις γειτονιές.

jenny.gr

Κάπως έτσι στην ανεπτυγμένη αγορά του Κουκακίου εμφανίστηκε το ElBurro, το μικρό μεξικάνικο γαϊδουράκι που κουβαλά φρεσκότατα χειροποίητα tacos, δροσερές μαργαρίτες και τραγανά churros.

jenny.gr

Και επειδή λατρεύω - "πεθαίνω" για την ακρίβεια- για τις γευστικές απολαύσεις με επιρροές από διάφορα μέρη της υφηλίου, αποφάσισα να επισκεφτώ το ElBurro. Τα "ταξίδια" του ουρανίσκου είναι για εμένα το μέσο, για να βρεθώ αστραπιαία σε άλλο τόπο και χρόνο, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα εισιτήριο, δεν έχω μπει σε κανένα αεροπλάνο και είμαι -για άλλη μια φορά- στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας.

jenny.gr

Εκεί γνώρισα τον ιδιοκτήτη Γιώργο Γεράρδο, ένας άνθρωπος που αφήνει την αγάπη του για τα ταξίδια και τη λατρεία του για το φαγητό να κοντράρονται μεταξύ τους, αλλά στο τέλος, με το άνοιγμα του ElBurro πάντρεψε αυτά τα δυο και μοιράστηκε τις ιδέες του και τον κόσμο του με τον σεφ.

jenny.gr

Γευστικές ιδέες και προτάσεις για «εύκολο» φαγητό με έθνικ αέρα, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, όπως ακριβώς πρέπει να είναι το street food: απλό, γρήγορο, νόστιμο και καθαρό, όπως κάθε άλλο γεύμα.
 

jenny.gr

 


O χώρος σιγοντάρει το μενού και δεν σε μπουκώνει με φασαρία, σε αφήνει να ηρεμείς μέσα στο μινιμαλισμό του με τα πράσινα παράθυρα, τα γλαστράκια και τους κάκτους να σου τραβούν ευχάριστα το ενδιαφέρον.
 

jenny.gr

Αν και ήθελα να δοκιμάσω όλο το μενού, όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εφικτό, απόλαυσα τις τέσσερις διαφορετικές βερσιόν με βάση τα tacos, που περιλαμβάνουν πλούσιες γεύσεις χοιρινού, κοτόπουλου και μοσχαριού, με την τέταρτη να αποτελεί μια έκπληξη για τον ουρανίσκο των χορτοφάγων (και όχι μόνο), αφού η γλυκοπατάτα και τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους. Ενώ όπως πληροφορήθηκα κάθε μήνα θα υπάρχει ένα σούπερ σπέσιαλ taco που θα δίνει ένα twist στον βασικό κατάλογο, με πρώτο guest να είναι ο συνδυασμός καλαμαριού με τσορίθο. 

jenny.gr

Επουδενί όταν φτάσετε εκεί μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα φρέσκια κρεμμυδάκια με το χειροποίητο cream cheese, ένας υπέροχος δροσερός συνδυασμός, πρωτότυπος μέσα στην απλότητα του.

jenny.gr

Φυσικά δεν παρέλειψα να δοκιμάσω τις δροσιστικές frozen μαργαρίτες, ενώ φεύγοντας απόλαυσα τα φρεσκοτηγανισμένα churros, σερβιρισμένα με σοκολάτα ή καραμέλα.

jenny.gr

Το El Burro, λοιπόν, ήρθε στο Κουκάκι για να μείνει, τιμώντας το μεξικάνικο street food και προσφέροντας γευστικότατα tacos σε περαστικούς με λιγούρες.