UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα Σαββατοκύριακου: 4 προτάσεις για να περάσετε υπέροχα το Σαββατοκύριακο


Σύρμα Κιουπελόγλου

14 Μαΐου 2021

ζευγάρι κάνει βόλτα στην πόλη

Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι, μας φέρνει και αυτή η εβδομάδα, και η άρση του lockdown μάς βρίσκει έτοιμους για κοντινές εξορμήσεις και βόλτες στην πόλη. Τι ατζέντα θα είμασταν λοιπόν, αν δεν είχαμε τις πιο νόστιμες και έξυπνες προτάσεις για εσάς; 

Βιβλίο

Οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν, ο καιρός είναι ζεστός και είμαι σίγουρη ότι ήδη έχετε αρχίσει να ψάχνετε τα καλοκαιρινά σας αναγνώσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, το μυθιστόρημα «Ο λόφος του Ερνιόν» είναι εδώ για να σας κρατήσει συντροφιά. Το πρώτο βιβλίο της δικηγόρου, εγκληματολόγου και φιλολόγου, Έλενα Μπολονάση, έχει κυκλοφορήσει ήδη από τις εκδόσεις «24 γράμματα» και έχει αποσπάσει βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Το βιβλίο πραγματεύεται έντονα το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, τον τρόπο που ένα θύμα μετατρέπεται σε θύτη, καθώς κι άλλα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως οι συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα και η επανένταξη. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγγραφέας και εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο!

Που: https://www.politeianet.gr/books/9786182010761-mpolonasi-elena-24-grammata-o-lofos-tou-ernion-317848

Πρωινό

Σε μία αγαπημένη γειτονιά στο Κουκάκι, στον αριθμό 36 της Οδυσσέα Ανδρούτσου, θα βρείτε ένα από τα πιο αισθητικά ωραία καφέ της πόλης. Το «Morning bar» είναι αγαπημένος προορισμός για πρωινό, αρκεί να προλάβετε να πάρετε την αγαπημένη σας λιχουδιά πριν εξαφανιστεί από τις βιτρίνες του. 

Αγαπημένα cinnamon Rolls, ψημένο cheesecake, μαρμελάδες και scones είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρείτε εκεί. Αν είστε τυχεροί, θα βρείτε και ένα από τα ειδικά και πεντανόστιμα κουτιά πρωινού που ετοιμάζουν, ιδανικά και για τις εξορμήσεις σας.

Που: Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι

Πότε: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 - 17.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 - 18.00

Ταινία

Το τελευταίο διάστημα έχω την τάση να επιστρέφω και να βλέπω παλιές και αγαπημένες ταινίες. Νιώθω σαν να βρίσκω σε αυτές ασφάλεια και παρηγοριά. Μία από αυτές, είναι το «Manhattan Murder Mystery» του 1994. Είναι η πρώτη μου επιλογή από τις ταινίες του Woody Allen, γελάω πάντα μαζί της και μεταξύ μας την θεωρώ πολύ καλύτερη από το «Annie Hall» με το ίδιο πρωταγωνιστικό δίδυμο, Diane Keaton και Woody Allen. 

Ένα ζευγάρι μεσήλικων υποπτεύεται ότι παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι όταν η γυναίκα του γείτονά τους πεθαίνει ξαφνικά. Εκείνοι αρχίζουν να το ερευνούν και ξεκινά μία κωμική περιπέτεια μυστηρίου, την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Food

H Αθήνα έχει το δικό της Λούβρο και μάλιστα από το 1937. Θα τον βρείτε Ερατοσθένους 5 στο Παγκράτι και θα ενθουσιαστείτε από τις γεύσεις του. Το παραδοσιακό καφενείο «Το Λούβρον» μετατράπηκε σε σύγχρονο μεζεδοπωλείο, κρατώντας την παλιά του αίγλη, τα μωσαϊκά και τα μαρμάρινα τραπέζια. Εκεί θα βρείτε και μοναδικά αποστάγματα και cocktails, αλλά και μία καταπράσινη δροσερή αυλή.

Που: Ερατοσθένους 5, Παγκράτι

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr