UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα εβδομάδας: Γαλλικές ταινίες κάτω από τα αστέρια, σασπένς και μεζεδάκια


Σύρμα Κιουπελόγλου

11 Ιουνίου 2021

Ατζέντα εβδομάδας
Αν το Σαββατοκύριακο που έρχεται δεν σας βρει σε κάποιο νησί ή σε κάποια αμμώδη παραλία με την αλμύρα να σας χτυπάει γλυκά, όπως αρμόζει στην εποχή, τότε αυτή η ατζέντα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να περάσετε ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Η Αθήνα κρύβει πολλά μυστικά πρέπει μόνο να είστε διατεθειμένοι να τα ανακαλύψετε. Ξεκινάμε;

Αν το Σαββατοκύριακο που έρχεται δεν σας βρει σε κάποιο νησί ή σε κάποια αμμώδη παραλία με την αλμύρα να σας χτυπάει γλυκά, όπως αρμόζει στην εποχή, τότε αυτή η ατζέντα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να περάσετε ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο. Η Αθήνα κρύβει πολλά μυστικά πρέπει μόνο να είστε διατεθειμένοι να τα ανακαλύψετε. Ξεκινάμε;

Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, μετά τη επιτυχημένη online διοργάνωση του τον περασμένο Απρίλιο, προσκαλεί το κοινό από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου, να απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη. 

Βραβευμένες ταινίες, επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, ταινίες για τους μικρότερους φίλους του Φεστιβάλ, επίτιμοι σκηνοθέτες και μία γεύση από το εκτενές αφιέρωμα "Ελλάδα – Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις"  που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Εξάλλου θερινό σινεμά και γαλλικές ταινίες είναι ένα match made in heaven. 

Πότε: Από 10 έως 16 Ιουνίου 2021

Μουσική Παράσταση

Η ταράτσα του Φοίβου έχει γίνει πια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια. Τι κι αν μετακόμισε στο "Άλσος", τα καλοκαιρίνα vibes της περιμένουν να σε παρασύρουν σε μία γιορτή με τα όλα της. Το αγαπημένο αναψυκτήριο του Φοίβου Δεληβοριά ανοίγει στις 10 Ιουνίου και μέχρι τις 5 Αυγούστου θα φιλοξενεί κάθε καλοκαιρινή Πέμπτη τους πιο αγαπημένους καλεσμένους. 

Στην "Ταράτσα του Φοίβου: Summer in the city" θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επί σκηνής τον υπέροχο Θανάση Αλευρά, το μοναδικό φωνητικό ταλέντο της Νεφέλης Φασουλή, το ασυναγώνιστο χιούμορ του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, τη βασίλισσα του sassiness, του sultriness, του funkiness και του grooviness, Idra Kayne, τον υπερταλαντούχο ηθοποιό και μιουζικαλίστα Φοίβο Ριμένα και φυσικά τον «Εθνικό μας Γιακουμή» Κώστα Δετώρο. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το πρόγραμμα της και να επιλέξετε ποιον μοναδικό καλεσμένο θέλετε να δείτε με αυτήν την παρέα. Δυστυχώς η Καίτη Γαρμπή είναι ήδη sold out!

Που: Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη - Πεδίον του Άρεως / https://www.viva.gr/tickets/music/alsos/i-taratsa-tou-foivou-summer-in-the-city/

Πότε: Από 10 Ιουνίου μέχρι 5 Αυγούστου και κάθε Πέμπτη στις 20.45

Θέατρο

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον "Θηλιά" ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μέσα σε ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Θεωρώντας ότι έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα, αποφασίζουν να προσκαλέσουν την μητέρα του θύματος και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο και να δουν αν θα τους καταλάβουν. 

Η "Θηλιά" γράφτηκε το 1929 και αποτέλεσε την πρώτη σαρωτική θεατρική επιτυχία του Πάτρικ Χάμιλτον. Μεταφέρθηκε δε και στον κινηματογράφο το 1948 από τον δεξιοτέχνη του είδους Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και ο συγγραφέας το αρνιόταν επίμονα, η ιστορία βασίζεται στην αληθινή υπόθεση των Λήοπολντ και Λομπ, μια υπόθεση δολοφονίας που συντάραξε το Σικάγο τη δεκαετία του 1920.

Που: Θέατρο Αθηνά θερινό, Δεριγνύ 10 & Πατησίων - Πεδίον Άρεως / https://www.viva.gr/tickets/theater/therino-theatro-athina/i-thilia/

Πότε: Από 11 Ιουνίου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2021 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30

Food & Drink

Tα μεζεδοπωλεία είναι μέρος της κουλτούρας μας. Από πολύ παλιά τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την καλή παρέα, τα γέλια και τα σεκλέτια γύρω από ένα τραπέζι με τσίπουρο και μεζέδες. Έτσι λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ατμόσφαιρα του "Γακιά". 

Το "Καφενείον Γακιάς" ιδρύθηκε το 2016 με νότες της ελληνικής Δεκαετίας του 1960 και στόχο να μας ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Ο άνετος χώρος του µε την παραδοσιακή διαρρύθμιση, τα τραπεζάκια εντός αλλά και έξω στον γραφικό πεζόδρομο σε κάνει να αισθάνεσαι πρωταγωνιστής σε ελληνική ταινία της Φίνος Φιλμ. Όσον αφορά το φαγητό, να ξέρετε πως εκεί δεν πρόκειται να βρείτε τίποτα κατεψυγμένο ή προκατασκευασμένο και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα κεφτεδάκια του! 

Που: Ευαγγελιστρίας και Κρήνης, Νέα Ερυθραία

Πότε: Κυριακή με Πέμπτη 9:00 πμ με 1:00 πμ, Παρασκευή και Σάββατο 9:00 πμ με 2:00 πμ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr