UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα εβδομάδας: Ιταλική κουζίνα, μουσική και σινεμά για Όσκαρ


Σύρμα Κιουπελόγλου

9 Ιουλίου 2021

summer agenda
Άλλη μία καλοκαιρινή Παρασκευή είναι εδώ και φέρνει ένα Σαββατοκύριακο ιδανικό για βόλτες, παγωτά και θερινά σινεμά. Μπορεί να μοιάζει ανορθόδοξο, αλλά η Αθήνα είναι όμορφη αυτήν την εποχή, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις.

Άλλη μία καλοκαιρινή Παρασκευή είναι εδώ και φέρνει ένα Σαββατοκύριακο ιδανικό για βόλτες, παγωτά και θερινά σινεμά. Μπορεί να μοιάζει ανορθόδοξο, αλλά η Αθήνα είναι όμορφη αυτήν την εποχή, αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις. 

Θέατρο

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Επίδαυρο, η παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή - ο Ευριπίδης γράφει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. 

Το διαχρονικό αυτό έργο του μεγάλου τραγωδού και η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη είναι αρκετά για να μας πείσουν να κλείσουμε εισιτήριο. Προσθέστε τώρα σε όλα αυτά την απίστευτη σύμπραξη ταλέντων που στελεχώνει αυτήν την παραγωγή. Η Λένα Παπαληγούρα, ο Μιχάλης Σαράντης, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Νίκος Ψαρράς, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και φυσικά η Χάρις Αλεξίου κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης.

Πού: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - Βύρωνας, Αττική / www.viva.gr

Πότε: Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 21:30

Συναυλία

Η Σtella έρχεται αυτήν την Παρασκευή για μία συναυλία full band στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Με τον δίσκο της «Σtella» να έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους της δεκαετίας, η τραγουδίστρια και μουσικός κάνει διεθνή καριέρα σε Τουρκία, Αμερική και Ευρώπη. Ο νέος της δίσκος «The Break» στo Καναδικό label Arbutus Records είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να ακούσεις. 

Την βραδιά θα ανοίξει ο Jef Maarawi και ο μουσικός Κώστας Σιδηροκαστρίτης, ενώ θα μεταδοθεί και μέσω live streaming. 

Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε: Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Food & Drinks

Μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι αλλά σίγουρα αξίζει να το προσπαθήσετε. Το «Ovio», είναι ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος στο κέντρο της πόλης. Με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη στο μενού, σερβίρει πιάτα της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας και ελπίζει να σας κάνει θαμώνες. 

Από την pizza στο ριζότο, από την τρούφα στα ravioli και από το carpaccio στο tiramisu, σίγουρα θα γευτείτε κάτι που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. 

Πού: Απόλλωνος 4, 11635 Αθήνα

Πότε: Δευτέρα με Σάββατο 18:30 – 23:45

Cinema

Αυτήν την εβδομάδα βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία «Άσπρο πάτο», που κέρδισε το Όσκαρ Kαλύτερης Ξένης Ταινίας στα φετινά βραβεία. Η ιλαροτραγωδία ακολουθεί έναν καθηγητή γυμνασίου και τρεις συναδέλφους του, οι οποίοι νιώθοντας κούραση και ανία και βασισμένοι σε μία θεωρία, αποφασίζουν να καταναλώνουν καθημερινά μια σταθερή, ελεγχόμενη ποσότητα αλκοόλ, προσδοκώντας να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Μπορούν όμως να το ελέγξουν; Και τι συνέπειες θα έχει αυτό τελικά;

Σε σκηνοθεσία του Thomas Vinterberg και πρωταγωνιστές τούς Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen και Magnus Millang μάς δίνει μία ματιά στη βορειοευρωπαϊκή πραγματικότητα. 
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr