UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα Σαββατοκύριακου: Δοκιμή κρασιών, Αθηναϊκή ιστορία και δροσερές αυλές


Σύρμα Κιουπελόγλου

16 Ιουλίου 2021

agenda
Αυτήν την Παρασκευή νιώθω πιο κουρασμένη από ποτέ. Λίγο ο καύσωνας, λίγο η ρουτίνα της πόλης, λίγο οι διακοπές που πλησιάζουν. Το Σαββατοκύριακο όμως είναι εδώ, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ και σας υπόσχομαι πως θα σπάσει την ρουτίνα σας με τις καλύτερες προτάσεις. 

Αυτήν την Παρασκευή νιώθω πιο κουρασμένη από ποτέ. Λίγο ο καύσωνας, λίγο η ρουτίνα της πόλης, λίγο οι διακοπές που πλησιάζουν. Το Σαββατοκύριακο όμως είναι εδώ, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ και σας υπόσχομαι πως θα σπάσει την ρουτίνα σας με τις καλύτερες προτάσεις.

Θέατρο

Το θέατρο είναι πάντα μία καλή αφορμή για να βγεις από το σπίτι. Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάει την περιοδεία από την Αττική, η «Αντιγόνη» του Θέμη Μουμουλίδη. Με επικεφαλής τον Θανάση Παπαγεωργίου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, στο ρόλο του Κρέοντα και την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, στο ρόλο της Αντιγόνης, το συγκεκριμένο έργο θα κάνει περιορισμένο αριθμό παραστάσεων αυτό το καλοκαίρι, γι’αυτό φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας.

Που: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας, Αττική/ www.viva.gr

Πότε: 16 Ιουλίου 2021

Σινεμά

Μία παιδική φαινομενικά ταινία καταφέρνει να μπει στην ατζέντα αυτής της εβδομάδας και όχι άδικα.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ενρίκο Κασαρόζα σε συνεργασία με τη Disney και την Pixar έφτιαξε μία ταινία για την παιδική αφέλεια, το καλοκαίρι, την αληθινή φιλία, τη διαφορετικότητα και τα τέρατα που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Σας υπόσχομαι ότι αξίζει να τη δείτε!

Ξενάγηση

Μία διαφορετική εμπειρία σας περιμένει στον Πύργο Βασιλίσσης. Σε μία ξενάγηση που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο εξωτερικό και το εσωτερικό του Πύργου. Θα δείτε τους αμπελώνες, το οινοποιείο, τις καλλιέργειες βοτάνων, τους στάβλους με τα άλογα και θα δοκιμάσετε τα βιολογικά κρασιά του κτήματος με συνοδεία τυριών και σπιτικής χορτόπιτας.

Να σημειωθεί ότι ο Πύργος της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Ως εκ τούτου η ξενάγηση στο δεύτερο όροφο γίνεται πάντα χωρίς παπούτσια για λόγους προστασίας του παρκέ-μαρκετερί.

Που: Λεωφ. Δημοκρατίας 67, 13122, Ίλιον

Πότε: www.pyrgosvasilissis.gr

Food & Drinks

Αν ψάχνετε λίγη δροσιά και πεντανόστιμους μεζέδες τότε πρέπει να ανηφορίσετε προς τη Νέα Πεντέλη και την «Καραϊβική».

Το μαγαζί αυτό έχει μία φανταστική αυλή, υπέροχη διακόσμηση και το πιο σημαντικό άφθονη ρακί, απίστευτο φαγητό και τρελή διάθεση. Η μουσική υπόκρουση θα σας ταξιδέψει μέχρι την Καραϊβική και μπορεί να πετύχετε και κάποιο Live αν είστε τυχεροί.

Που: 25ης Μαρτίου 3 - Νεα Πεντέλη (κοντά στην Πλατεία) 15236 Αθήνα