UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα εβδομάδας: Αυθεντική ιταλική pizza, Επίδαυρος και πολλή μουσική


Σύρμα Κιουπελόγλου

24 Ιουλίου 2021

agenda
Μετράτε αντίστροφα για τις διακοπές; Μήπως είστε από τους άτυχους που δεν έχουν άδεια ούτε για δείγμα; Όπως και να έχει η ατζέντα της εβδομάδας έχει σκοπό να σας πάρει μαζί της σε μία βόλτα στην καλοκαιρινή Αθήνα. 

Μετράτε αντίστροφα για τις διακοπές; Μήπως είστε από τους άτυχους που δεν έχουν άδεια ούτε για δείγμα; Όπως και να έχει η ατζέντα της εβδομάδας έχει σκοπό να σας πάρει μαζί της σε μία βόλτα στην καλοκαιρινή Αθήνα. 

Συναυλία

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει ένα ταλέντο που δεν το έχουν όλοι οι τραγουδιστές κι αυτό είναι ότι πάντα μα πάντα στις συναυλίες του περνάς καλά. Είτε έχεις την πιο κουραστική μέρα, είτε όλα σου πάνε στραβά, από τις πρώτες νότες θέλεις να χορέψεις και να αφήσεις τη μουσική να παρασύρει τα προβλήματα σου. Οκ, μπορεί λόγω των κανόνων ασφαλείας να μην μπορούμε να σηκωθούμε από τις θέσεις μας αλλά όπως και να έχει είμαι σίγουρη ότι θα τραγουδήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς. 

Αν σε έπεισα, μία τέτοια βραδιά ετοιμάζει ο Κωστής Μαραβέγιας στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τη Δευτέρα το βράδυ. 

Που: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / www.viva.gr

Πότε: Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στις 21:30

Θέατρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φέτος ήταν διαφορετικό και μπορώ να πω πολύ πιο ενδιαφέρον. Το να βλέπεις μία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι από μόνο του μία εμπειρία, πόσο μάλλον όταν η παράσταση που έχεις διαλέξει απαρτίζεται από εξαιρετικές ερμηνείες και προτάσεις. 

Αυτό το τριήμερο, τη σκυτάλη του Φεστιβάλ παραλαμβάνουν οι «Ιχνευταί» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Το αποσπασματικά σωζόμενο και σπάνια παρουσιαζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή μας χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η Μουσική στα αυτιά των ανθρώπων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση και Steve Katona.

Που: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: 23-25 Ιουλίου 2021 στις 21:00

Βόλτα στην πόλη

Η Αθήνα είναι μία πόλη που γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τους πρώτους αιώνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της που δεν είναι τόσο γνωστό όσο τα υπόλοιπα. 

Πού βρίσκονται τα κατάλοιπα μίας ρωμαϊκής έπαυλης και ποιο κτήριο είναι ακόμη ορατό κάτω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα; Σε ποιο σημείο χτυπούσε η καρδιά της πόλης και πού βρισκόταν το Πάνθεον; Ποιος Ρωμαίος αυτοκράτορας λάτρεψε την Αθήνα; Πού ήταν οι σπουδαίες βιβλιοθήκες της και πώς διασώθηκε η γνώση για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία; 

Σε όλα αυτά δίνει απαντήσεις ένας βραδινός περίπατος στην πόλη από την ομάδα της ActionPlus, με εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό. Φροντίστε να κάνετε την κράτηση σας γιατί υπάρχει ουρά αναμονής. 

Που: action-plus.gr

Πότε: Σάββατο 24 Ιουλίου και Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 20:00 - 22:00

Food & Drinks

Αν είσαι fan της αυθεντικής ιταλικής πίτσας, αν δεν μπορείς να φανταστείς τίποτα καλύτερο για ένα καλοκαιρινό βράδυ από ένα aperitivo με θέα τη θάλασσα, τότε έχουμε βρει το αγαπημένο σου μαγαζί. 

Το «Napolitivo» στη Μαρίνα Φλοίσβου κρύβει γεύσεις από τη Νάπολη. Είτε διαλέξεις pizza είτε pasta είτε ακόμα αποφασίσεις να απολαύσεις εκεί τον καφέ και το brunch σου είμαι σίγουρη ό,τι θα ενθουσιαστείς.

Που: Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Παλαιό Φάληρο 175 61

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr