UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα Σαββατοκύριακου: Γαλλικό σινεμά, βόλτες στο μουσείο και απεριτίφ


Σύρμα Κιουπελόγλου

6 Αυγούστου 2021

Ατζέντα
Όσο διαβάζετε αυτό το άρθρο εγώ είμαι διακοπές στην εξωτική Χαλκιδική. Παρακάτω όμως ακολουθούν τα πράγματα που θα έκανα αν ήμουν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Τσεκάρετε τα, αν θέλετε να περάσετε όμορφα ακόμα και στην πόλη.

Όσο διαβάζετε αυτό το άρθρο εγώ είμαι διακοπές στην εξωτική Χαλκιδική. Παρακάτω όμως ακολουθούν τα πράγματα που θα έκανα αν ήμουν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Τσεκάρετε τα, αν θέλετε να περάσετε όμορφα ακόμα και στην πόλη.

Stay Active

Αν είστε αθλητικοί τύποι και δεν σας πτοεί η αφόρητη ζέστη της εποχής ή αν απλά θέλετε να ξεφύγετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας, τότε η συμμετοχή στην ομάδα Running του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πολύ καλή ιδέα. 

Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, μπορείτε να βελτιώσετε τις ατομικές σας επιδόσεις και ικανότητές στην αερόβια άσκηση, ενώ ανακαλύπτετε κάθε γωνιά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τρέχοντας!

Η συμμετοχή δεν επιφέρει καμία χρέωση και αρκεί απλά να δηλώσετε συμμετοχή online λόγω περιορισμένων θέσεων. 

Που: Στον στίβο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος https://www.snfcc.org/ekdiloseis/snfcc-running-team/9617

Πότε: Σάββατο 07, 14, 21/08 2021, 18.30-20.00

Food & Drinks

Ποιος να πίστευε πως στο κέντρο της Αθήνας, μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, θα βρισκόταν το τέλειο μέρος για μπύρες, τσίπουρο και μεζέδες. Κι όμως. 

Στην πλατεία Δεξαμενής, το ομώνυμο μαγαζί σε περιμένει με τα τραπέζια του παρατεταμένα στις άκρες του πλακόστρωτου δρόμου, να χαλαρώσετε και να περάσετε το πιο παρεϊστικο βράδυ του καλοκαιριού. 

Είτε ψάχνετε τη δροσιά των δέντρων για να πιείτε τον καφέ σας, είτε θέλετε απεγνωσμένα ένα απεριτίφ μετά το σχόλασμα είτε έχετε όρεξη για φαγητό και κουβέντα, εκεί θα τα βρείτε όλα. 

Που: Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα

Μουσείο

Όταν η πόλη είναι άδεια είναι η τέλεια ευκαιρία να γίνετε τουρίστες και να την εξερευνήσετε από την αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου της Ακρόπολης σας περιμένουν κάθε Παρασκευή απόγευμα για έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσές του και στις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του.

Είναι σημαντικό ότι ο περίπατος διαμορφώνεται κάθε φορά με βάση τα δικά σας ενδιαφέροντα, ενώ η χρήση ποικίλων εποπτικών μέσων και ψηφιακών και πειραματικών εφαρμογών που εμπλουτίζουν την έκθεση, υπόσχονται μία αξέχαστη εμπειρία.

Που: Μουσείο της Ακρόπολης

Πότε: Ελληνικά κάθε Παρασκευή, στις 8 μ.μ., Αγγλικά κάθε Παρασκευή, στις 6 μ.μ.

Cinema

Αυτήν την εβδομάδα βγήκε στους κινηματογράφους μία ταινία Γαλλικής και Βελγικής παραγωγής που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Το «Summer of ’85» μας μεταφέρει μερικές δεκαετίες πίσω και μας παραδίδει νοσταλγικά μία ιστορία νιότης και έρωτα ανάμεσα σε δύο αγόρια. 

Όταν η βάρκα του Alexis αναποδογυρίζει και εκείνος αρχίζει να πνίγεται, ο David εμφανίζεται και του σώζει την ζωή. Μία ερωτική ιστορία αναπτύσσεται μεταξύ τους με τραγική αφετηρία. Τι κατάληξη θα έχει όμως;

Ο François Ozon επιστρέφει στο καλό σινεμά. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr