UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα Σαββατοκύριακου: Τζατζίκι αβοκάντο, αρχαίο θέατρο και μία πολυαναμενόμενη ταινία


Σύρμα Κιουπελόγλου

30 Ιουλίου 2021

agenda
Καλησπέρα σας. Αυτήν η Παρασκευή δεν είναι μία οποιαδήποτε Παρασκευή. Είναι η τελευταία πριν από τις διακοπές μου. Λίγο πριν κλείσω τις βαλίτσες μου όμως, είμαι εδώ για να σας πάρω μαζί μου σε άλλη μία βόλτα στην πόλη. Ας ξεκινήσουμε! Cinema

Καλησπέρα σας. Αυτήν η Παρασκευή δεν είναι μία οποιαδήποτε Παρασκευή. Είναι η τελευταία πριν από τις διακοπές μου. Λίγο πριν κλείσω τις βαλίτσες μου όμως, είμαι εδώ για να σας πάρω μαζί μου σε άλλη μία βόλτα στην πόλη. Ας ξεκινήσουμε!

Cinema

H πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» βγαίνει επιτέλους στους κινηματογράφους. Το θέμα της η ζωή και τα έργα του Αγίου Νεκταρίου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Άρης Σερβετάλης, γύρω του μία πληθώρα ταλαντούχων ηθοποιών και σε ρόλο έκπληξη ο Mickey Rourke. 

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου Μητροπολίτη Πενταπόλεως προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Επόμενοι σταθμοί η Αθήνα και η Αίγινα όπου θα συνεχίσει το έργο του.

Πότε: Από τις 26 Αυγούστου 2021 στους κινηματογράφους

Food & Drinks

To Feedέλ Assador στη Γλυφάδα σίγουρα το ξέρετε, το μικρό αδερφάκι του όμως στο κέντρο της Αθήνας το γμωρίζετε; Στο Feedέλ Urban Gastronomy θα βρείτε φυσικά το διάσημο Τζατζίκι αβοκάντο αλλά και άλλα αγαπημένα πιάτα και θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Προτιμήστε να πάρετε όσα περισσότερα πιάτα μπορείτε για τη μέση ώστε να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε περισσότερες γεύσεις. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και βρίσκεται εκεί για να σας μυήσει στην φιλοσοφία του μαγαζιού, να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε και να σας βοηθήσει στον συνδυασμό των πιάτων με το ποτό σας. Το πιάτο που ξεχωρίζω περισσότερο και θέλω να φάω ξανά και ξανά είναι τα Τορτελίνι σπανακόπιτα με κρέμα φυστίκι και φασκόμηλο. Καλή σας όρεξη!

Που: Κτενά 1, Αθήνα 

Θέατρο

Φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει παραστάσεις που αξίζουν να μπουν στο πρόγραμμα σας. Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο ανεβαίνουν στην ιστορική σκηνή οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου.
Ο Ευριπίδης αφηγείται μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο εκτυλίσσεται τη μέρα που ο Πολυνείκης έχει κυκλώσει με στρατό τη Θήβα, διεκδικώντας από τον αδελφό του Ετεοκλή να τηρήσει τη συμφωνία που είχαν κάνει να βασιλεύουν εκ περιτροπής στην πόλη. Μπορούν οι γιοι του Οιδίποδα να ξεφύγουν από την κατάρα του πατέρα τους; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Να διακόψουν τον κύκλο του αίματος;

Οι αρχαίοι τραγωδοί είναι πάλι επίκαιροι όσο ποτέ ή ίσως η φύση των ανθρώπων δεν αλλάζει τόσο εύκολα όσοι αιώνες και να περάσουν. Όπως και να έχει το εξαιρετικό επιτελείο και οι συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής είναι άλλος ένας λόγος για να πάτε μέχρι την Επίδαυρο. 

Που: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πότε: Παρασκευή 30 Ιουλίου – Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Brunch

Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Το Gardenista είναι το τέλειο μέρος για το brunch του Σαββατοκύριακου. Boho διακόσμηση, ωραία ατμόσφαιρα, καλός καφές και νόστιμο μενού. 

Το μαγαζί δεν περιορίζεται βέβαια μόνο σε αυτά, αφού και για ποτό και cocktail είναι επίσης εξαιρετική επιλογή!

Που: Παπανικολή 18, Χαλάνδρι

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr