UPDATE CITY BLOGGING

Δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 3+1 καλύτερα vegan spots στην Αθήνα


Ελένη Τσούτση

30 Σεπτεμβρίου 2021

Δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 3+1 καλύτερα vegan spots στην Αθήνα
Δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα 3+1 vegan spots στην Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια, η vegan διατροφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και σίγουρα ακόμη και αν δεν την ακολουθείτε, θα έχετε δοκιμάσει κάποιο γευστικό πιάτο. Στην Αθήνα άλλωστε, έχουμε δει να ανοίγουν μερικά πολύ όμορφα vegan spots, όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και mini markets. 

Η Αθήνα είναι φιλική προς τους vegan και χορτοφάγους. Mέσα μάλιστα από μια επίσημη έρευνα του έγκυρου ταξιδιωτικού οργανισμού TripAdvisor, η Αθήνα βρίσκεται στην 8η θέση παγκοσμίως για το 2019, με το 17.2% του συνολικού αριθμού των εστιατορίων της να είναι vegan friendly. Αυτός ο αριθμός δείχνει πως υπήρχε πρόσφορο έδαφος και σήμερα κάθε περιοχή της πόλης μας έχει πάνω από ένα vegan spot. 

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, σε μία λίστα μερικά από τα plant based spots της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε το μενού τους, ακόμα και αν δεν είστε vegan. Με εξαιρετική πρώτη ύλη και νόστιμες συνταγές, σας βεβαιώνουμε ότι δεν θα σας λείψει το κρέας.

Οι ιδιοκτήτες των παρακάτω καταστημάτων μας μιλούν για τη δική τους vegan εμπειρία και, φυσικά, μας περιγράφουν τη φιλοσοφία του βιγκανισμού.

Vegan Wagon

- Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Πάντα είχαμε στο νου μας να φτιάξουμε έναν χώρο μικρής εστίασης. Τον Φεβρουάριο του 2021, μετά από πολλούς μήνες απραξίας λόγω Covid και έχοντας την επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι νέο, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε την ιδέα του Vegan Wagon, με πολύ προσωπική εργασία και μεράκι. Τον Ιούνιο τα καταφέραμε και ανοίξαμε!

- Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να γίνετε vegan;

Η συνειδητοποίηση ότι τα ζώα υποφέρουν, δεν μας προσφέρουν τίποτα με την θέλησή τους, αλλά τους παίρνουμε τα πάντα με την βία. Το «ξύπνημα» αυτό προέκυψε, βλέποντας στο διαδίκτυο άπειρα βίντεο και ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτουν τι πραγματικά συμβαίνει στα ζώα, πριν έρθει ένα κομμάτι κρέας στο πιάτο μας, ένα πουλόβερ στην ντουλάπα μας, ένα καλλυντικό ή απορρυπαντικό  στο σπίτι μας, ένα θέαμα με δελφίνια, ένα σπορ με άλογα κτλ.

jenny.gr

 - Πώς είναι να είσαι vegan στην Ελλάδα σήμερα;

-Σίγουρα το να είσαι vegan στην Ελλάδα σήμερα είναι πιο εύκολο από παλαιότερα, καθώς όλο και περισσότερα φυτικά και cruelty free προϊόντα κυκλοφορούν, αλλά και στο κοινωνικό κομμάτι περισσότερος κόσμος έχει μια ιδέα πλέον περί βιγκανισμού. 

- Ποιες είναι οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τους vegans;

- Ότι είναι ακραίοι γιατί δεν τρώνε ζωικά. Όμως ο βιγκανισμός δεν είναι διατροφή, αλλά μια στάση ζωής που έχει σαν αρχή τον  σεβασμό όλων των  συναισθανόμενων πλασμάτων, (χωρίς διακρίσεις με βάση το είδος), και την μη εκμετάλλευση ή κακοποίηση τους από τους ανθρώπους για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, κάποιος μπορεί να κάνει φυτική διατροφή, αλλά να μην είναι vegan. 

jenny.gr

- Ποιο πιάτο σας θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που θεωρεί τη vegan διατροφή άνοστη και αδιάφορη;

-Προτείνουμε τα burgers και τις bubble βάφλες με παγωτό. Άτομα που δεν είναι καν vegan, μας έχουν πει ότι είναι τα νοστιμότερα burgers που έχουν φάει ποτέ, όσο για τις βάφλες μας, ξετρελαίνουν  μικρούς και μεγάλους. 

jenny.gr

- Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegan αλλά διστάζει;

-Το να γίνει κάποιος vegan, δεν θέλει καθόλου σκέψη.  Ενσυναίσθηση  χρειάζεται, ενημέρωση και ίσως καθοδήγηση στο θέμα της διατροφής, (αν διστάζει για λόγους υγείας), ώστε να αντικαταστήσει τις παλιές του συνήθειες, με νέες εξίσου γευστικές και θρεπτικές.

Το ηθικό κίνητρο, που είναι και το πρώτο για να γίνει κάποιος vegan, μπορεί να το ενδυναμώσει, βλέποντας ντοκiμαντέρ όπως το Dominion, το Seaspiracy, το Cowspirecy κ.α. Επίσης, μπορεί να βοηθηθεί μέσω ομάδων, όπως το vegan22greece. Όσοι γίναμε vegan, ομολογούμε ότι είναι η καλύτερη  απόφαση που πήραμε στη ζωή μας και δεν το έχουμε μετανιώσει ούτε στιγμή. Όταν μπορείς να φας, να ντυθείς και να διασκεδάσεις χωρίς να υποφέρει κάποιο ζώο, γιατί όχι;

Διεύθυνση: Λεωφ. Διονύσου, Νέα Μάκρη 

Bamboo Vegan

- Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσατε την επιχείρησή σας;

Το Bamboo Vegan είναι η συνδυασμένη προσπάθεια δύο ατόμων, της Ελισάβετ και του Φώτη. Σύντροφοι στη ζωή αλλά και στον επαγγελματικό τομέα, το 2011 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την επιχείρηση που θα αγαπάμε, κάτι που να το βλέπουμε σαν «παιδί μας». Επίσης, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο, που να μην υπάρχει αντίστοιχo στην Ελλάδα. Ήμασταν και οι δύο παθιασμένοι με τον βιγκανισμό σαν κίνημα και τρόπο ζωής, οπότε η επιλογή ήταν απλή.

Το 2012 ανοίξαμε τις πόρτες μας ως vegan μίνι μάρκετ & αρτοπωλείο. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και το γενικότερο κακό κλίμα, (οικονομική κρίση, μετέπειτα μνημόνιο κλπ), καθώς και την εξαντλητική γραφειοκρατία, μπορέσαμε να σταθούμε στα πόδια μας και να κερδίσουμε τη στήριξη του πολύ μικρού τότε κοινού. Πιστεύουμε πολύ βαθιά στο βιγκανισμό και τα καλά που έχει να προσφέρει στα ζώα, στο περιβάλλον και φυσικά στον άνθρωπο. Ο στόχος μας ήταν και είναι ακόμα, να προωθούμε το βιγκανισμό με έναν θετικό τρόπο και να στηρίζουμε το κίνημα με όποιον τρόπο μπορούμε.

jenny.gr

- Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να γίνετε vegan;

Ο vegan τρόπος ζωής δεν είναι κάτι ξένο για εμάς. Είναι κάτι που έχουμε ενστερνιστεί ως άνθρωποι για πάνω από μια δεκαετία, και το κάνουμε με χαρά. Αν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, όλα γίνονται πιο εύκολα. Για εμάς ο βιγκανισμός ποτέ δεν ήταν μια μόδα ή μια φάση που θα περάσει με την πάροδο του χρόνου.

Αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα όντα έχουν δικαίωμα στη ζωή, είναι εύκολο να αλλάξει τις συνήθειες του. Ζούμε σε μια εποχή που ο όρος «ενσυναίσθηση» φοριέται πολύ, αλλά δρούμε πραγματικά με ενσυναίσθηση; Ο πόνος και οι άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στα σφαγεία, είναι κάτι στο οποίο αντιστεκόμαστε. Για εμάς, ο βιγκανισμός είναι επίσης ένα κοινωνικό κίνημα που έχει να κάνει με τη μη-βία σε ένα ευρύτερο πλαίσο, ενάντια στην καταπίεση και στην ανισότητα στην οποία υπόκειται ο μέσος άνθρωπος. Θα θέλαμε ο βιγκανισμός να είναι ανοιχτός στη διαφορετικότητα και να είναι ένα πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών.

Φυσικά, ο βιγκανισμός κινητοποιεί κόσμο και για άλλους λόγους: ένα πιο υγιές φυσικό περιβάλλον το οποίο δεν καταστρέφεται, και φυσικά η καλύτερη υγεία που είναι συνεπακόλουθο της βίγκαν διατροφής.

jenny.gr

- Πώς είναι να είσαι vegan στην Ελλάδα σήμερα;

Είναι όλο και πιο εύκολο να είσαι vegan σήμερα. Εκτός από εξειδικευμένα καταστήματα σαν το δικό μας, ο κόσμος μπορεί να βρει vegan προϊόντα ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. Επίσης, οι περισσότεροι χώροι εστίασης πλέον έχουν και vegan επιλογές, οπότε θα έλεγα ότι είναι πανεύκολο!

Θέλει απλά λίγη οργάνωση και ένα ελάχιστο μεράκι. Ο βιγκανισμός δεν είναι μια μάστιγα που πρέπει να υποστούμε, είναι μια συνειδητή επιλογή, με ένα πολύ μικρό αντίτιμο. Αυτό το αντίτιμο είναι το να μας λείψουν κάποιες γεύσεις που είχαμε συνηθίσει, αλλά πλέον όλα όσα τρώγαμε υπάρχουν σε μορφή υποκατάστατου. Από barger και πίτσα ως καφέ με vegan γάλα, είναι πολύ εύκολο να τα βρει κανείς. Μπορεί να μην είμαστε ακόμα στο στάδιο χωρών όπως η Αμερική ή κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, τα πάμε όμως πολύ καλά.

- Ποιες είναι οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τους vegans;

Οι παρανοήσεις είναι ακόμα πολλές, πράγμα λογικό γιατί ο βιγκανισμός είναι ακόμα σχετικά καινούριος για το μέσο Έλληνα. Ο κόσμος όμως αλλάζει με γρήγορα βήματα, και το πλαίσιο γίνεται πιο δεκτικό για το βιγκανισμό.

Μια συχνή παρανόηση είναι ότι οι vegan δεν έχουν τι να φάνε και ότι τρώνε μόνο βαρετά πράγματα. Αυτό είναι μια άποψη που ολοένα ξεθωριάζει, μιας και υπάρχουν τόσες πολλές νόστιμες επιλογές, καθώς και πολλά φοβερά βίγκαν εστιατόρια. Πολλοί κρεατοφάγοι πλέον θα βγουν με τους vegan φίλους τους σε vegan εστιατόρια, ή τουλάχιστον σε εστιατόρια με vegan επιλογές (τα λεγόμενα vegan-friendly). Είμαστε αρκετά ευνοημένοι, γιατί η γνωστή σε εμάς μεσογειακή διατροφή είναι σχετικά κοντά στο βιγκανισμό.

Μια άλλη κοινή παρανόηση είναι ότι οι vegan είναι επιθετικοί και καταπιέζουν τους κρεατοφάγους να μην τρώνε κρέας. Κάποιες φορές ο vegan θα φέρει τον ακτιβισμό στο χώρο εργασίας, στο οικογενειακό τραπέζι, στις κοινωνικές συνευρέσεις. Το θέμα είναι αυτό να γίνεται με σεβασμό στους άλλους και με το σωστό, μη προσβλητικό τρόπο.

Εμείς, όπως είπα παραπάνω, προσπαθούμε να προωθούμε το μήνυμα με έναν θετικό τρόπο, χωρίς να επιβάλλουμε την άποψή μας. Θα έλεγα ότι το παράδειγμα είναι η καλύτερη μορφή ακτιβισμού, αλλά σε αυτό πολλοί άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, την οποία σέβομαι.

jenny.gr

- Ποιο πιάτο σας θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που θεωρεί τη vegan διατροφή άνοστη και αδιάφορη;

Υπάρχουν τόσα πολλά που είναι δύσκολο! Από junk food μέχρι ωμοφαγία, η vegan διατροφή έχει να προσφέρει τα πάντα.Ένα barger με Beyond Meat ή ένα vegan σουβλάκι σίγουρα θα προσελκύσει τον «ξένο» στη διατροφή μας. Είναι ένας τρόπος για να τους «εισάγουμε» σε κάτι διαφορετικό χωρίς να τους ξενίσουμε.

Για όσους δεν αρέσκονται στα υποκατάστατα, θα έλεγα να φάτε μια ωραία σαλάτα ή ένα υπέροχο ελληνικό φαγητό που μπορεί να βρείτε σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή ταβέρνα. Προσωπικά, είμαι μια χαρά με σαλάτα, φάβα, γίγαντες, μανιτάρια και όλα τα ωραία που βρίσκουμε στις απλές ταβέρνες. Πού και πού όμως, θα πάω και σε ένα εξειδικευμένο μέρος για κάτι πιο σπέσιαλ, ή θα παραγγείλω με την οικογένειά μου μέσω Wolt από ένα βίγκαν μέρος. Θέλουμε όσο μπορούμε να στηρίζουμε τις παρόμοιες επιχειρήσεις με τη δική μας! Η βίγκαν αγορά απαρτίζεται κυρίως από μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται τη στήριξη του κοινού.

- Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegan αλλά διστάζει;

Θα έλεγα πως ο μόνος τρόπος είναι να το δοκιμάσετε. Είναι μια συχνή ερώτηση, και συνήθως προτείνουμε να το δοκιμάσει κάποιος για λίγο καιρό, έτσι για να δει πώς πάει χωρίς να αγχωθεί. Μια άλλη λύση είναι να αρχίσουμε να ελαττώνουμε την κατανάλωση (σε κρέας, αυγά, γάλα) δραστικά και να δούμε αν μας ταιριάζει. Υπάρχουν online sites και facebook groups που παρέχουν όλη τη σχετική βοήθεια και πραγματικά, είναι πανεύκολο! Go for it & you wont regret it!

Διεύθυνση: Σόλωνος 102, Αθήνα

Vegan Fairies

- Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσατε την επιχείρησή σας;

Αλλάζοντας τρόπο ζωής και τρόπο διατροφής γνωρίσαμε έναν άλλο κόσμο! Εξερευνούσαμε συνταγές, συνδυασμούς και γνωρίσαμε υλικά που δεν είχαμε ακούσει ποτέ. Μάθαμε πόσο εύκολο είναι να τρέφεις ψυχή και σώμα με όσα πλούσια και απλόχερα μας προσφέρει η φύση χωρίς να συμβάλλουμε στον πόνο και στη δυστυχία αθώων πλασμάτων και συγχρόνως να δίνουμε ανάσα ζωής στον πλανήτη μας!

 Όλα αυτά ήταν και συνεχίζουν να είναι τόσο μαγικά που θέλαμε να τα μοιραστούμε με τον κόσμο! Θέλαμε να γευτούν την χαρά μας και τις ανακαλύψεις μας και να τους καλέσουμε να δοκιμάσουν έναν νέο, μοναδικό τρόπο ζωής και διατροφής που θα τους αλλάξει τη ζωή!  

jenny.gr

- Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να γίνετε vegan;

Πέννυ: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα τα ζώα! Ένιωθα βαθιά αγάπη και συμπόνια και σύντομα αυτό με οδήγησε στο να σώζω αδέσποτες ψυχούλες από τους δρόμους της Αθήνας. Ο πρώτος μου σκύλος που υιοθέτησα από τον δρόμο ήταν όταν ήμουν 6 χρονών! Έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ. Η αγάπη αυτή λοιπόν που ένιωθα και εισέπραττα πολλαπλάσια από τα ζώα που βοηθούσα, με έκαναν να «ξυπνήσω» και να αντιληφθώ τι είχα στο πιάτο μου καθημερινά. Λόγω της άγνοιας μου, μου πήρε αρκετό καιρό να κάνω την μεγάλη αλλαγή! 15 χρόνια πριν έγινα χορτοφάγος και 11 χρόνια πριν έγινα vegan. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου και λυπάμαι που δεν την πήρα νωρίτερα! 

Αλεξάνδρα: Πριν 14 χρόνια, εν μια νυκτί, αποφάσισα να ακολουθήσω την χορτοφαγική ωμοφαγία σαν τρόπο διατροφής.  Τελικά, με αυτή μου την επιλογή δεν άλλαξε μόνο η διατροφή μου αλλά ολόκληρος ο τρόπος ζωής μου. Κίνητρο για αυτή την αλλαγή ήταν η ευεξία, η αποτοξίνωση του οργανισμού μου και η βελτίωση της υγείας μου. Όταν γνώρισα την Πέννυ, που ήταν ήδη vegan συνειδητοποίησα ότι ο βιγκανισμός δεν βοηθά μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη της εκμετάλλευσης των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

jenny.gr

- Πώς είναι να είσαι vegan στην Ελλάδα σήμερα;

Τώρα πια είναι πανεύκολο! Πάντα ήταν σε έναν βαθμό αφού ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα που τα περισσότερα παραδοσιακά πιάτα είναι χορτοφαγικά αλλά δεν υπήρχε η πληροφορία που υπάρχει τώρα. Ούτε βέβαια και η ποικιλία που υπάρχει πια στα καταστήματα και στα περισσότερα εστιατόρια. Αν είσαι αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος, όλα είναι εύκολα! 

- Ποιες είναι οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τους vegans;

(Μμμ…από πού να αρχίσουμε; χαχαχα)

Ό,τι τρώμε μόνο σόγια, η οποία, όπως θα βιαστούν να σου πουν, είναι μεταλλαγμένη και τελικώς κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό! Δυστυχώς όμως κανείς δεν έχει διαβάσει για να μάθει γιατί μεταλλάχτηκε η σόγια και άλλες τροφές! Και ο λόγος είναι απλά  και μόνο για να μπορούν να ταΐσουν τα δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται για ανθρώπινη κατανάλωση!

Ό,τι τα παιδιά μας δεν θα ψηλώσουν και δεν θα αναπτυχθούν σωστά και τα βάζουμε σε κίνδυνο! Εγώ, Πέννυ, έχω δυο υγιέστατα vegan παιδιά και πραγματικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα και για εκείνα!

Ό,τι είμαστε γεμάτοι μίσος και έχθρα για εκείνους που είναι κρεατοφάγοι! Ο βιγκανισμός είναι αγάπη και μόνο, απλά ίσως έχουμε το σύνδρομο του σωτήρα γιατί ξέρουμε πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου αλλά και του πλανήτη, ακολουθώντας τον βιγκανισμό και το ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους! 

jenny.gr

Και το μεγαλύτερο ταμπού είναι ότι έχουμε έλλειψη Β12! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βρει χαμηλές τις αποθήκες του σε Β12 ό,τι διατροφή και αν κάνει, γιατί απλούστατα το χώμα μας πια είναι φτωχό στα θρεπτικά συστατικά, από τα οποία χρόνια πριν έσφυζε! Για αυτό και στα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, κάνουν ενέσεις με Β12 μεταξύ πολλών άλλων! 

Αυτά νομίζουμε είναι από τα πιο συνήθη αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν θέλει κάποιος να βρει κάτι για να πειστεί ότι ο βιγκανισμός είναι λάθος ή άσκοπος ή υπερβολικός, τότε σίγουρα θα το βρει! 

- Ποιο πιάτο σας θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που θεωρεί τη vegan διατροφή άνοστη και αδιάφορη;

Και πάλι οι επιλογές είναι παρά πολλές. Φυσικά βέβαια παίζει ρόλο από πού θα δοκιμάσει! Όποιον τρόπο διατροφής και να ακολουθείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δοκιμάσεις ένα πιάτο και να μην είναι νόστιμο. Άρα παίζει σημαντικό ρόλο πώς θα το φτιάξεις ή ποιος το έφτιαξε. Υπάρχουν στην Αθήνα πολλά καταστήματα με πραγματικά πολύ νόστιμες vegan επιλογές! Θα μιλήσουμε με σιγουριά για εμάς και θα προτείναμε να δοκιμάσουν τις ωμοφαγικές μας τούρτες ή να βρουν στο blog μας συνταγές που έχουν φτιαχτεί για να είναι νόστιμες και λαχταριστές και να δημιουργήσουν το δικό τους αγαπημένο πιάτο!

jenny.gr

- Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegan αλλά διστάζει;

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις αν παίρνεις την σωστή απόφαση για οτιδήποτε και ειδικά για ό,τι αφορά το σώμα σου αλλά και την ψυχή σου, είναι να ακούσεις την καρδιά σου και το ένστικτό σου. Οι φωνές, που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν, είναι πολλές και πάντα θα υπάρχουν. Αν είσαι αποφασισμένος, ξέρεις πού να απευθυνθείς και τι επιλογές να κάνεις για να πετύχεις τον στόχο σου! 

Ο βιγκανισμός έχει αναπτυχθεί πολύ και ραγδαία τα τελευταία χρόνια γιατί οι ενδείξεις και τα στατιστικά έχουν δείξει τι μπορεί να κάνει αυτός ο τρόπος ζωής. Πόσο πιο υγιής είσαι και πόσο πιο ελαφρύς ψυχικά αφού ξέρεις ότι δεν συμβάλλεις σε έναν φαύλο κύκλο πόνου και θανάτωσης αθώων πλασμάτων.

Πάντα βέβαια μιλάμε για έναν υγιεινό vegan τρόπο ζωής γιατί αν συνεχίζεις να καταναλώνεις ανθυγιεινά γεύματα και συσκευασμένα έστω και αν είναι vegan, τότε σίγουρα προστατεύεις τα ζώα αλλά, όχι το σώμα σου, και πολλές φορές ούτε τον πλανήτη! 

Διεύθυνση: Νικ. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία

Cats & Monsters

- Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ξεκινήσατε την επιχείρησή σας;

Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη δική μας vegan επιχείρηση πριν από περίπου τρία χρόνια. Θέλαμε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα να μετακομίσουμε από την Γερμανία στην Ελλάδα και να έχουμε μια vegan επιχείρηση.

jenny.gr

- Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να γίνετε vegan;

Δεν θέλουμε πλέον να κάνουμε κακό στα ζώα. Στην αρχή ήμασταν χορτοφάγοι αλλά δυστυχώς μετά αρχίσαμε να τρώμε κρέας για αρκετά χρόνια. Όμως ευτυχώς, γίναμε vegan πριν από οκτώ χρόνια.

- Ποιες είναι οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τους vegans;

Δεν μπορείτε να φάτε τίποτα όταν είστε vegan. Ένας vegan έχει προβλήματα με τον υποσιτισμό. 

jenny.gr

- Ποιο πιάτο σας θα προτείνατε να δοκιμάσει κάποιος που θεωρεί τη vegan διατροφή άνοστη και αδιάφορη;

Θα προτείναμε να δοκιμάσει vegan μπιφτέκια που υπάρχουν σε πολλά vegan εστιατόρια.

jenny.gr

- Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegan αλλά διστάζει;

Θα συζητούσαμε για τις όποιες αμφιβολίες του και θα προτείναμε να δοκιμάσει να ζήσει ως vegan για έναν μήνα. Ακόμη, θα μοιραζόμασταν μαζί του κάποιες πηγές (συνταγές, ταινίες, κ.λπ.) για να τον διευκολύνουμε. Για εμάς ήταν η καλύτερη επιλογή που έχουμε πάρει ποτέ να γίνουμε vegan. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα- όχι μόνο το σώμα σας αλλά και η ψυχή σας!

Διεύθυνση:Πατούσα 4, Αθήνα