UPDATE CITY BLOGGING

Family Weekend: 15 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά


13 Νοεμβρίου 2021

Family Weekend: 15 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις για παιδιά, εφήβους, αλλά και όλη την οικογένεια που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου.

Τα μαγικά μαξιλάρια, των Γιώργου Δούση και Ευγένιου Τριβιζά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια», το οποίο έγινε όπερα σε μουσική Γιώργου Δούση και λιμπρέτο Ευγένιου Τριβιζά, και θα παρουσιαστεί από τις 14 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. Σε μια χώρα μακρινή και μυθική, ένας άπληστος άρχοντας, ο Αρπατίλαος ο Πρώτος, αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή σμαραγδιών στη χώρα του, καταργεί τα πάρτι γενεθλίων, τις Απόκριες, τις διακοπές του καλοκαιριού, όλες τις γιορτές, ακόμα και τις Κυριακές, που μετονομάζονται, κατόπιν εντολής του, σε «Προδευτέρες» και δεν διαφέρουν στο παραμικρό από τις Δευτέρες.

Κυριακή 14/11, 11:00

Εισιτήρια: (απογευματινές και Κυριακή): 10€, 12€, 15€, 20€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr.

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

«Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», του Ιουλίου Βερν στο Θέατρο Ακροπόλ

Ένα αξέχαστο κλασικό μυθιστόρημα, που κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία, γίνεται επιτέλους θεατρικό έργο. Το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία-διασκευή Ειρήνης Ιακώβου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος καθηγητής ορυκτολογίας κ. Λίντερμπροκ ανοίγοντας ένα παμπάλαιο χειρόγραφο βιβλίο, βρίσκει ένα κιτρινισμένο χαρτάκι διπλωμένο στα τέσσερα. Ένα κρυπτογράφημα! Κάποιος γενναίος είχε κατορθώσει να φτάσει στο κέντρο της γης! Γοητευμένος από αυτή την ιδέα, ο επιστήμονας, πείθει τον ανιψιό του Άλεξ να αφήσει την αγαπημένη του και με τη βοήθεια του πολύτιμου οδηγού Χανς, ξεκινούν μια φανταστική περιπέτεια.

Σάββατο 13/11, 14:30 και Κυριακή 14/11, 11:00.

Εισιτήριο: 12€ | Προπώληση: viva.gr.

Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9, Αθήνα | Τηλ: 21 0364 8303.


Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr