UPDATE CITY BLOGGING

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου


The Jennettes

29 Νοεμβρίου 2021

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις

Shamans Of The Blind Country: Προβολή της ταινίας του Michael Oppitz στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 12ου Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen παρουσία του σκηνοθέτη. Ο ανθρωπολόγος Michael Oppitz, ταξίδεψε στους Μάγκαρ του Νεπάλ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προκειμένου να ερευνήσει τη ζωή και τις θρησκευτικές πρακτικές τους. Συνοδευόμενος από μια μικρή κινηματογραφική ομάδα, ανακάλυψε πως η κάμερα ήταν μια εξαίρετη συντροφιά για την εθνογραφική έρευνα πεδίου. Το παραγόμενο υλικό 35 ωρών επεξεργάστηκε αργότερα σε μια σχεδόν τετράωρη ταινία η οποία ονομάστηκε από τον σκηνοθέτη «εθνογραφία στο σκοτεινό δωμάτιο».

Δευτέρα 29/11, 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Goethe-Institut Athen, Αίθουσα εκδηλώσεων – Αίθουσα σεμιναρίων, 1ος όροφος, Ομήρου 14-16, Αθήνα | Πληροφορίες: 210 3661004 και [email protected]

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Παραστάσεις

Έξι φορές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αλκυονίς

Το μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, “Έξι φορές”, συνεχίζεται στο θέατρο Αλκυονίς, από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για δέκα παραστάσεις. Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση – αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη και η αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 – στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο.

Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, Τηλ.: 210 8828100

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Συναυλίες

Ο Φώτης Σιώτας στο Skrow Theater

Έχοντας ολοκληρώσει το δεύτερο προσωπικό δίσκο του “Δύο Λάθη”, και πάλι σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, ο Φώτης Σιώτας μαζί με τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέονα Αντωνίου στην κιθάρα, αλλά και τους Κωστή Κωστάκη στην χαβάγια και Γιώργο Φουντούκο στην κλασική κιθάρα, καταλαμβάνουν τη θεατρική σκηνή του Skrow για δυο ιδιαίτερες συναυλίες σε περιορισμένο κοινό.

Δευτέρα 29/11, 21:00
Είσοδος: 12€ – Προπώληση: viva.gr
Skrow Theater, Αρχέλαου 5, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr