UPDATE CITY BLOGGING

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2021

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις

Free the kitsch Athens Film Fest

Η πρώτη έκδοση του Free the kitsch Athens Film Fest έρχεται στις 2, 3, και 4 Δεκεμβρίου 2021 στο χώρο του κοινωνικο-πολιτισμικού εγχειρήματος για την επαναλειτουργία ανενεργών κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς Communitsm στο Μεταξουργείο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές ταινίες που αμφισβήτησαν το κατεστημένο της εποχής τους και τόλμησαν να αρθρώσουν μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα, καθώς και σεμινάρια, performances και εικαστικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτιστικές ομάδες του κτιρίου.

2-4 Δεκεμβρίου 2021

Είσοδος ελεύθερη

Communitism, Κεραμεικού 28, Αθήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Παραστάσεις

Η φόνισσα, του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Η φόνισσα», η όπερα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη, επιστρέφει στη σκηνή, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, μια βασανισμένη μεσόκοπη γυναίκα που έχει αναλώσει τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους –γονείς, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια–, απαυδισμένη και αντιλαμβανόμενη τη δυσμενή θέση των γυναικών σε φτωχές, αγροτικές κοινωνίες όπως η δική της, καταλήγει να πιστέψει ότι είναι αποστολή της να απαλλάξει τον κόσμο από τα κορίτσια. Ξεκινά στραγγαλίζοντας τη νεογέννητη εγγονή της και επαναλαμβάνει το φονικό, πνίγοντας και άλλα κορίτσια.

Παρασκευή 3/12 στις 19:30.

Εισιτήρια: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Συναυλίες

Tectonics Athens 21: Ένα ανατρεπτικό φεστιβάλ νέας μουσικής σε διάφορους χώρους της Αθήνας

Το φεστιβάλ Tectonics έρχεται για 3η χρονιά στη Στέγη από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου. Το επίκεντρό του είναι η νέα μουσική, από την κλασική ορχηστρική μουσική έως τις σόλο αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις, την ηλεκτρονική μουσική, τα νέα όργανα, τις μουσικές εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Εκτός από την ανάπτυξη ενός ευρέος διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών και την εμβάθυνση στο έργο τους, το φεστιβάλ εστιάζει επίσης στην εκάστοτε τοπική σκηνή, δίνοντας νέες και ασυνήθιστες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες και κοινό να συναντηθούν και να εξελίξουν μια νέα σχέση.

3-5 Δεκεμβρίου

Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 — 12 €

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr