UPDATE CITY BLOGGING

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου


The Jennettes

9 Δεκεμβρίου 2021

Πού να πάμε σήμερα: Προτάσεις για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου
Αναρωτιέστε τι θα κάνετε σήμερα; Δείτε παρακάτω την ατζέντα της ημέρας.

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις

Αντώνης Σαμαράκης: Aφιέρωμα στον συγγραφέα με προβολές οκτώ ταινιών μικρού μήκους

H αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία t-shOrt τιμά τον σημαντικό συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους «Άστορ» και «Ανδόρα», όπου θα προβληθούν οκτώ ταινίες μικρού μήκους βασισμένες σε τέσσερα διηγήματά του. Οι Άρης Μπαφαλούκας, Γιάννης Καραπιπερίδης, Νάνσυ Σπετσιώτη, Κυρηναίος Παπαδημάτος, Μιχάλης Φελάνης, Σάββας Σταύρου, Γεωργία Νικολάου και Χρυσηίδα Γαζή εμπνεύστηκαν από διηγήματά του και μετέφεραν στην οθόνη, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, τα έργα του: «Το Ποτάμι», «Ο ήλιος έκαιγε πολύ», «Σ΄ ένα συνοριακό σταθμό», «Φυστίκια Αιγίνης».

Πέµπτη 9 Δεκεµβρίου, 17:30

Είσοδος 5€

Κιν/φος Άστορ, Σταδίου 28, (Στοά Κοραή).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Συναυλίες

Το φλάουτο του Ρήγα – Από την απολυταρχία στην Επανάσταση: Δημήτρης Κούντουρας και Φλώρα Παπαδοπούλου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια συναυλία αφιερωμένη στην άγνωστη πλευρά του Ρήγα Φεραίου και την ιδιότητά του ως φλαουτίστα. Η συναυλία «Το φλάουτο του Ρήγα: Από την απολυταρχία στην επανάσταση» των Δημήτρη Κούντουρα και Φλώρας Παπαδοπούλου, διακεκριμένων σολίστ της παλιάς μουσικής, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει συνθέσεις από το πλούσιο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου της μεταβατικής περιόδου ανάμεσα στο παλαιό, απολυταρχικό καθεστώς και την αλλαγή παραδείγματος που επέφερε η Γαλλική Επανάσταση.

Πέμπτη 9/12, 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 15€. Φοιτητικό, παιδικό: 10€ | Προπώληση: ticketservices.gr.

Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Παραστάσεις

Λάμινγκτον, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, «Λάμινγκτον», ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Πεμπτη 9 Δεκεμβρίου. Ο «Φώτης» και η «Λουμινίτσα» (Φωτεινή στα ρουμάνικα) μοιράζονται το ίδιο «σκοτάδι» καθώς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να νιώθεις μόνος, ξένος, διαφορετικός. Όπως γνωρίζουν ότι για να αντέξεις τη ζωή πρέπει να ονειρεύεσαι αλλά και να μοιράζεσαι τα όνειρα και τα μυστικά σου.

Πέμπτη 9/12 στις 21:30.

Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος) 10 ευρώ ( Ανέργων, Φοιτητικό, Αμεα, άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr