UPDATE CITY BLOGGING

Το burger house Smash' n Bun συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Εσύ ακόμα να το δοκιμάσεις;


Κλέλια Φατούρου

22 Μαρτίου 2022

Το burger house Smash' n Bun συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Εσύ ακόμα να το δοκιμάσεις;
Αν βρεθείς στο Κολωνάκι, ξέρεις ποιο burger πρέπει να δοκιμάσεις

Το Smash' n Bun, το γνωστό burger house της Πατριάρχου Ιωακείμ που μας συστήθηκε πέρσι τέτοια εποχή κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συμπληρώνει σε λίγες μέρες ένα χρόνο ζωής. Τα burgers του, βασισμένα σε συνταγές του Μιχάλη Νουρλόγλου και άψογη εκτέλεση του Κλάιντι Κρόσι, έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα talk of the town και κέρδισαν τις καρδιές των foodies της πόλης.

Αν έχεις βρεθεί στην Πατριάρχου Ιωακείμ, ή το Wolt έρχεται μέχρι το σπίτι σου, δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει ήδη τα ζουμερά burgers με ψωμί από πατάτα, το best seller Moldo με creamed mushroom γέμιση, το τραγανό Korean fried chicken, το χειροποίητο wagyu λουκάνικο και πολλές ακόμη γεύσεις.

Jenny.Gr

Η αλήθεια είναι ότι θα βρεις αμέτρητες επιλογές σε burgers στην πόλη. Αυτό που διαφοροποιεί το Smash n Bun είναι η πρώτη ύλη και η τεχνική ψησίματος. Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς dry-aged ωρίμασης 40 ημερών, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα, και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο παρασκευής, ενώ παράλληλα, καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό, η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο.

Jenny.Gr

Το comfort αποτέλεσμα συμπληρώνουν το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα είναι όλα βιολογικά. Όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες, ενώ ακόμη και η κέτσαπ, χάρη σε μια πολύπλοκη τεχνική ζύμωσης, χρειάζεται μια εβδομάδα για να φτάσει στην τελική, ιδανική της γεύση. Στο Smash’n Bun η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες.

Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches, το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα τους και το κορυφαίο cheddar, ενώ τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο Korean fried chicken: για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα, τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απέξω και ζουμερή από μέσα.

Jenny.Gr

Τι θα φάμε τη Σαρακοστή;

Σημειώστε ότι ειδικά για την περίοδο της Σαρακοστής, το Smash’n Bun προτείνει στους πιστούς του φίλους ένα γευστικότατο shrimp burger με φιλέτο γαρίδας, κρέμα αβοκάντο και λάχανο αρωματισμένο με lime,τσίλι, πράσινο μήλο και μυρωδικά. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί και η σταθερή vegan πρόταση του καταλόγου, το Yogi burger, με almond milk vegan bun, beyond meat patty, πίκλες iceberg, ketchup και garlic faux “mayo’. Ένα burger τόσο γευστικό, που δύσκολα θα πιστέψετε ότι δεν περιέχει κρέας.

Τις λαχταριστές προτάσεις του Smash’n Bun συνοδεύουν ιδανικά οι μπύρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew, που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα. Χρόνια πολλά Smash'n bun.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι