UPDATE CITY BLOGGING

Η διακεκριμένη καλλιτέχνις Christina Lappa παρουσιάζει την εγκατάσταση "Πορτραίτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας"


5 Απριλίου 2023

Η διακεκριμένη καλλιτέχνις Christina Lappa παρουσιάζει την εγκατάσταση "Πορτραίτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας"
Χριστίνα Λάππα
Η εγκατάσταση "Portraits of Feelings" είναι ένα must-see για τους λάτρεις της τέχνης και το ευρύ κοινό με διάρκεια από 30.03.23 έως 30.04.23

Η διακεκριμένη καλλιτέχνις Christina Lappa παρουσιάζει την εγκατάσταση "Πορτραίτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας" στα εγκαίνια του νέου της χώρου, Χάρητος 10 στο Κολωνάκι.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, προσελκύοντας προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του επιχειρείν και της δημοσιογραφίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μέρος της νέα της σειράς "Portraits of Feelings", MAGENTA - bold, confident, and unapologetic.

Jenny.Gr
Μέρος της εγκατάστασης Portraits of Feelings

Η Christina Lappa είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνις, που έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό. Η τελευταία της συλλογή, έχει ως στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν κόσμο χρωμάτων και συναισθημάτων, συμβολίζοντας τις 120 εβδομάδες πανδημίας, περιορισμών και σκληρής καθημερινότητας που ζήσαμε. Μέσα από την τέχνη της,παίζει με όλα τα χρώματα που συνθέτουν τη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και με γεγονότα ή ειδήσεις που μας έχουν γοητεύσει ή μας έχουν θλίψει.

Πρόκειται για μια συναρπαστική εγκατάσταση που συνοδεύεται από ήχο και φως αποπνέοντας κίνηση και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύουν το μάτι του θεατή δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ταυτιστούνε με πορτραίτα από την συλλογή.

Jenny.Gr
Άποψη του χώρου της Gallery

Η παρουσίαση περιλαμβάνει πολύχρωμους παραστατικούς παπαγάλους που δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και συναισθημάτων στο χώρο. Οι μυστηριώδεις συνδυασμοί θεμάτων και χρωμάτων προσφέρουν μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε έργο.

Η Χριστίνα Λάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες στο CENP της Μαδρίτης. Ολοκλήρωσε σεμινάριο στο Sotheby’sInstituteofArt με αντικείμενο "Ιστορία της Τέχνης".

Jenny.Gr
Δέσποινα Καμπούρη, Άρης Καβατζίκης

Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, Thessaloniki, Athens, Florence, Venice, Rome, Milan, Mantua, Paris, London, Madrid, Barcelona, Marbella, Morocco, Moscow, Dubai, Tokyo, Singapore, FortLauderdale, NewYork, Miami, λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις από σημαντικούς οργανισμούς όπως το International Prize Velazquez, International Prize of Nations, International Prize Giulio Cesare, International Prize Leonardo Da Vinci,Master of Contemporary Art και άλλα.

Jenny.Gr
Μέρος της εγκατάστασης Portraits of Feelings

Εκτός από τη ζωγραφική,ασχολείται επίσης με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση οικιστικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών κτιρίων. Είναι ιδιοκτήτρια δύο γκαλερί στα ξενοδοχεία 5 αστέρων BlueLagoonPrincess και BlueLagoonPalace, στα οποία είναι υπεύθυνη για τον εσωτερικό σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την επιμέλεια των έργων τέχνης.

Jenny.Gr
Στέλιος Σοφιανός, Μαρία Ζαφειράτου
Jenny.Gr
Χριστίνα Λάππα, Τίνα Σγουροπούλου

Η εγκατάσταση "Portraits of Feelings" είναι ένα must-see για τους λάτρεις της τέχνης και το ευρύ κοινό με διάρκεια από 30.03.23 έως 30.04.23.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 7229884 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα christinalappa.com.

Ώρες λειτουργίας – CLArtGalleryAthens

Τετάρτη 12μμ – 4μμ
Πέμπτη - Παρασκευή 12μμ – 7μμ
Σάββατο 12μμ – 4μμ

-->