UPDATE CITY BLOGGING

4o KinoFest: Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου σε Πάτρα και Αθήνα


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

4o KinoFest: Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου σε Πάτρα και Αθήνα
Το 4ο KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες που μιλούν έξω απ’ τα δόντια αλλά και κατευθείαν στην καρδιά

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινά το 4ο KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου μετατρέποντας τους αγαπημένους και πανέμορφους χώρους της ιστορικής οινοποιίας Achaia Clauss σε ένα θερινό σινεμά!

Η Achaia Clauss, από τις παλιότερες, ιστορικές εταιρείες στην Ελλάδα, είναι ένας πανέμορφος χώρος που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας, γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το τοπίο και τον αμπελώνα της. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο-Οινοποιείο που διατηρείται έως σήμερα. Σε αυτό είχε δημιουργηθεί μια πολυπολιτισμική κοινωνία κυρίως από Γερμανούς, Ιταλούς, Μαλτέζους και Έλληνες, με τις κατοικίες, το σχολείο και τους ναούς τους. Λέγεται ότι ο Clauss έδωσε στο κτήμα την ονομασία Gutland, ένα όνομα που είχε δώσει άθελά της η κόρη του, η Αμαλία. Αντιστρέφοντας τη γερμανική λέξη Landgut (εύφορο κτήμα), δημιούργησε τη λέξη Gutland, αποτυπώνοντας έτσι αυτό που σήμαινε ο τόπος για την οικογένειά του, μια Γη της Επαγγελίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr