UPDATE CITY BLOGGING

PARAGA: Ένας νέος χώρος πολιτισμού ιδρύεται το 2023 στην Αθήνα


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2023

PARAGA: Ένας νέος χώρος πολιτισμού ιδρύεται το 2023 στην Αθήνα
Οι σπουδαίες λαϊκές τέχνες του Θεάτρου Σκιών και του Θεάτρου Κούκλας επανασυστήνονται στο νέο καλλιτεχνικό στέκι «PARAGA», που πραγματοποιεί το άνοιγμά του φέτος τον Νοέμβριο στην πόλη

Ένας νέος χώρος πολιτισμού ιδρύεται το 2023 στην Αθήνα, χαρίζοντας στο Θέατρο Σκιών και στο Θέατρο Κούκλας τη χαμένη τους αίγλη.

Στην οδό Καλλιρόης 89, στη θεατρόφιλη γειτονιά του Νέου Κόσμου, ένα παλιό ντότζο για αθλητές τζούντο μετατρέπεται σε χώρος πολιτισμού. Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας, επίσημος συνεχιστής της τέχνης του Σπαθάρη, και η κουκλοπαίκτρια Αλεξία Αλεξίου μετά από 25 χρόνια αδιάληπτης κοινής καλλιτεχνικής πορείας, επινοούν, δημιουργούν και συστήνουν το «PARAGA». Ένα κέντρο ανοιχτής συνδημιουργίας, επικοινωνίας και ελεύθερης έκφρασης που φιλοδοξεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τη χαμένη αίγλη του Καραγκιόζη και της Κούκλας και να αποτελέσει άξιο πολιτισμικό παράγοντα διακίνησης ιδεών και διαμοιράσματος εμπειριών, συνδυάζοντας την επιμορφωτική με την καλλιτεχνική αξία δύο εκ των σπουδαιότερων λαϊκών τεχνών και θεαμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr