UPDATE CITY BLOGGING

7 μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσεις τα πρώτα ζεστά ροφήματα του φθινοπώρου


Τόνια Τζάφερη

12 Νοεμβρίου 2023

7 μαγαζιά της Αθήνας για να απολαύσεις τα πρώτα ζεστά ροφήματα του φθινοπώρου
IG/@ananacoffeefood
Spots με ζεστά ροφήματα, για να ζεστάνεις την ψυχή σου, τώρα που φθινοπώριασε

Αν ρωτάς εμένα, δεν μου αρέσει καθόλου ούτε το φθινόπωρο, ούτε η ψύχρα των τελευταίων ημέρων, ούτε και το γεγονός πως μέχρι τον Μάρτιο, η φάση θα είναι αυτή. Φθινόπωρο θέλατε, και το φθινόπωρο είναι εδώ.

Μερικοί θέλετε να αισθανθείτε αυτό το «cozy» αίσθημα, με μια ζεστή κούπα στο χέρι και έξω να βρέχει. Άλλοι (όπως και εγώ) θέλετε απλά να ξεχάσετε τι μήνα έχουμε, και να σφίξουμε τα δόντια αναμένοντας τις πιο ζεστές ημέρες. Και στις δυο περιπτώσεις, ένα ζεστό και γευστικό ρόφημα, είτε αρωματισμένος καφές φίλτρου, είτε ένα ζεστό λάτε -είναι αυτό που μπορεί «να μιλήσει στην ψυχή μας», να την ζεστάνει, να μας κάνει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε λίγο περισσότερο τις στιγμές.

Γι' αυτό και εδώ θα βρεις 10 μαγαζιά της Αθήνας, με υπέροχα ροφήματα για τα πρώτα φθινοπωρινά "coffee" dates:

  • Third Place


Eίμαστε στην οδό Απόλλωνος στο κέντρο και το «τρίτο κύμα καφέ», έχει φτάσει εδώ και λίγα χρόνια στην Αθήνα μέσα από το Third Place. Έναν χώρο με ποικιλίες, τεχνικές στο καβούρδισμα και άκρως μίνιμαλ αισθητική, που εκτιμάμε ιδιαίτερα και δεν βαριόμαστε ποτέ. Στα λεξικά του καφέ η έννοια του «τρίτου χώρου» είναι ταυτισμένη με τα coffee shops και ακριβώς εμπνευσμένη από αυτή την κοινωνιολογική προσέγγιση το Third Place, έχει να σου προσφέρει από flat white, drip coffee ζεστής εκχύλισης, αντιοξειδωτικά ροφήματα, golden latte από κουρκουμά, coffee tonic και ένα σωρό ακόμη επιλογές, τις οποίες συνδυάζεις ιδανικά με κάτι να τσιμπήσεις, όπως χειροποίητα cookies, μπάρες ή σουφλέ σοκολάτας.

  • Αnana Coffee Food

Στα κλασσικά και αγαπημένα, πάμε στην Πραξιτέλους. Σε ένα coffee shop που έχει ξεχωρίσει για τα cinnamon roll του και τους specialty καφέδες του. Εκλεκτά blends & single origins, ανάλογα την εποχή, από την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και την Αιθιοπία, με ισορροπημένες οξύτητες και επιγεύσεις καραμέλας, πικραμύγδαλου, και σύκου, έρχονται για να συνδυαστούν υπέροχα με μπανάνα μπρεντ, βίγκαν γλυκά και άλλα. Εδώ θα βρεις και τις πιο υγιεινές επιλογές σου, τόσο για ροφήματα, όπως χυμούς και εποχιακά smoothies, αλλά και brunch με αυγά ή καγιανά.

  • Kolor Athens

Πάμε σε ένα ακόμη αγαπημένο στέκι του κέντρου, που δεν παραλείπουμε να περάσουμε τέτοιες ημέρες. Από την αισθητική και τα προϊόντα του χώρου, μέχρι τις μυρωδιές από τους καφέδες, το Kolor είναι από μόνο του μια εμπειρία. Εδώ δεν θα βρεις μόνο καφέδες, ροφήματα και κάτι να τσιμπήσεις, αλλά είναι και ένα ιδανικό μέρος για τα απεριτίφς μετά τη δουλειά.

  • Behold The Man

Επειδή είμαι παιδί του κέντρου θα σε κρατήσω λίγο ακόμη προς τα εδώ. Εξάρχεια και be hold the man. Αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, δεν ξέρω τι περιμένεις. Η αισθητική του χώρου θυμίζει τα associations στη Γαλλία ή τα στέκια των 00ς του ανατολικού Βερολίνου πριν τον εξευγενισμό του, επομένως είναι ό,τι πρέπει για φθινόπωρο. Το brunch του μαγαζιού, από τα ροφήματα και τους καφέδες, μέχρι τα super bowls και τα τοστ του είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αν βρίσκεσαι κοντά στην περιοχή. Διαφορετικά, αξίζει τον κόπο να βρεθείς προς Εξάρχεια, έστω για έναν καφέ ή για να κάνεις τη δουλειά σου στο λάπτοπ με την ησυχία σου.

  • Foyer Esspreso Bar

Ήρθε πριν από λίγους μήνες στο Παγκράτι, και μαζί του τραβάει και εμάς προς την περιοχή. Μίνιμαλ, με καλό καφέ και ροφήματα, είναι ιδανικό σποτ για να απολαύσεις το ζεστό σου latte χαζεύοντας έξω από το παράθυρο την Βρυάξιδος. Πρόκειται για ένα open coffee bar με in house παρασκευαστήριο, στο οποίο θα βρεις γλυκά και αλμυρά buns και εξαιρετικούς καφέδες φίλτρου.

  • Morning Bar

Από τα λίγα πράγματα που αγαπώ το φθινόπωρο, είναι εκείνες οι ηλιόλουστες Κυριακές που ναι μεν έχει την ψύχρα του, αλλά βρίσκεις τη ζεστασιά σε λίγες ακτίνες ήλιου, και σε μερικές γουλιές ζεστού καφέ. Το Morning Bar στο Κουκάκι, αποτελεί Κυριακάτικη συνήθεια πολλών και όχι άδικα. Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά. Συνήθως τα buns και τα αλμυρά σνακ του φεύγουν γρήγορα. Πιάσε ένα παγκάκι έξω, ή μέσα ένα τραπέζι και απόλαυσε τη μουσική, μαζί με ένα matcha latte (θα σου αρέσει) ή ένα ζεστό καπουτσίνο.

  • Όβεν Βούλα

Και επειδή αρκετά με το κέντρο -πάμε προς τα Νότια. Εδώ βέβαια δεν έρχεσαι μόνο για τον καφέ, αλλά και για τα συνοδευτικά του. Το μενού έχει ποικιλία και ανάλογα με τη διάθεση, τη μέρα και την εποχή έχει να σου προσφέρει και κάτι όμορφο και γευστικό. Εξερεύνησε, χάζεψε τις επιλογές και το αφήνω επάνω σου.