UPDATE CITY BLOGGING

Στο Monzù της Κηφισιάς θα βρεις τα πιο εκλεπτυσμένα και νόστιμα μενού των γιορτών


Τόνια Τζάφερη

15 Δεκεμβρίου 2023

Στο Monzù της Κηφισιάς θα βρεις τα πιο εκλεπτυσμένα και νόστιμα μενού των γιορτών
Πάμε να γνωρίσουμε μαζί, το «Christmas Eve Menu» και το «Νew Years Eve Menu», που έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος chef Γιάννης Λιόκας από το Monzù

Μπαίνοντας στην καρδιά της γιορτινής περιόδου αναζητούμε εκείνα τα μέρη και τα μαγαζιά που θα διεγείρουν τις αισθήσεις μας και θα κάνουν τις στιγμές μας πιο ξεχωριστές. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό, είναι να γευόμαστε νόστιμα πιάτα που τα ευχαριστιόμαστε με καλή παρέα, αλλά και να γνωρίζουμε τα χέρια που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Στο Monzù, οι γιορτές έχουν την τιμητική τους, γι' αυτό και έχουν ετοιμαστεί με προσοχή και λεπτομέρεια δυο εορταστικά μενού, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πριν δούμε όμως τα εορταστικά πιάτα που έχουν ετοιμαστεί, αξίζει να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Monzù, και να μάθουμε περισσότερα γι' αυτό.

Jenny.Gr

Για αρχή, στεγάζεται σε ένα κομψά ανακαινισμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε σταθμό της πάλαι ποτέ βασιλικής οικογένειας στο δρόμο τους από τα ανάκτορα των Αθηνών προς τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Άνοιξε το 2020 και έκτοτε έχει αφήσει το στίγμα του στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Το Monzù χρωστά το όνομά του στην παράφραση της γαλλικής λέξης Monsieur, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Ιταλοί για να απευθυνθούν στους επαγγελματίες αρχιμάγειρες που εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία -κατά τη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα- και κατόπιν εργάστηκαν για τους αριστοκράτες της Νότιας Ιταλίας.

Jenny.Gr


Ερχόμενοι στο σήμερα, πίσω από αυτά τα εκλεκτά πιάτα του Monzù, βρίσκεται ο βραβευμένος chef Γιάννης Λιόκας. Διαθέτοντας μια μακρά μαγειρική εμπειρία που διαρκώς ανανεώνεται με γνώσεις και ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να ζήσει από κοντά τις καινούργιες τάσεις της γαστρονομίας αλλά και να δοκιμάσει ξανά και ξανά τις κλασικές αξίες, ο chef επιμένει στις αγνές και διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, όσπρια, κρέατα, ψάρια, βότανα και μυρωδικά του τόπου μας συνδυάζονται με τις υψηλού επιπέδου τεχνικές -οι οποίες ξεπερνούν τα γεωγραφικά σύνορα.

Jenny.Gr

H έμπνευση έρχεται κυρίως από την Ιταλία, με σκοπό να δημιουργήσουν γεύσεις που μιλούν στην καρδιά και συνθέτουν τη φιλοσοφία της βιωματικής κουζίνας. Στο Monzù κάθε κίνηση για τη δημιουργία ενός πιάτου αποτελεί μια ιεροτελεστία ευαισθησίας, υπομονής και σεβασμού, η οποία όσο επαναλαμβάνεται τόσο βελτιώνεται μέχρι να γίνει άρτια.

Jenny.Gr

  • Το Χριστουγεννιάτικο μενού του Monzù

Σερβίρεται στις 24/12/2023 από τις 20.00 και ξεκινάει με ένα ποτό για καλωσόρισμα και συνεχίζει με παστινάκι βελουτέ με άγρια μανιτάρια, φουντούκι, κρουτόν από μπριός και μαύρη τρούφα. Προχωράμε σε μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα από τα υγρά του ψησίματός του, μαριναρισμένη παλαμίδα και μαγιονέζα τόνου.

Επόμενο πιάτο είναι με καραβίδα, συνοδευόμενη από εικονικό ριζότο κολοκύθας, κολοκυθόσπορο και μανταρίνι. Λίγο πριν το γλυκό, έχουμε ένα ακόμη πιάτο με αγριόχοιρο, ψητά κυδώνια, καπνιστή πανσέτα, δαμάσκηνα και γλυκοπατάτα.

Για τα γλυκά, έχουμε «mille feuille», semifreddo κάρδαμο και πορτοκάλι, τραγανά φύλλα και καραμελωμένα αχλάδια. Για το τέλος, ένα ακόμη γλυκό mignardise.

Jenny.Gr

  • Προχωράμε στο Πρωτοχρονιάτικο μενού του Monzù

Ξεκινώντας με τα βασικά, να πούμε πως το «New Years Eve Menu» σερβίρεται στις 31/12/2023 από τις 20.00 και περιλαμβάνει επίσης ένα welome drink για αρχή. Ακολουθεί η βελουτέ σελινόριζας με χτένια σωτέ και μαύρη τρούφα. Για κυρίως πάμε σε tartare μοσχάρι με κάπαρη, eschalot, πίκλες μουστάρδας, λαχανάκι βρυξελλών και μαγιονέζα αντζούγιας. Ακολουθεί ένα πιάτο, «Agnolotti del plin», με topinambur, αυγοτάραχο και σάλτσα βουτύρου με αυγά ψαριών. Το μενού έπειτα έχει ελάφι, κρέμα παστινάκι, ψητά παντζάρια, μύρτιλα σε ζύμωση και σάλτσα από φραγκοστάφυλλα. Για το γλυκό ακολουθεί μια τραγανή βάση από πραλίνα φουντουκιού, cremeux καφέ, παγωτό μόκα και μους μασκαρπόνε. Για το τέλος έχουμε και βασιλόπιτα.

Jenny.Gr

Φυσικά, από το Monzù δεν λείπει και η προσεγμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό, καθώς και τον διεθνή αμπελώνα, η οποία εμπλουτίζεται συχνά με αποκλειστικό γνώμονα την ανάδειξη της γεύσης. Ραντεβού λοιπόν στο Monzù για τα εορταστικά δείπνα γεμάτα με γεύσεις και εμπειρίες.

Monzù, Λεωφόρος Κηφισίας 317B, 145 61 Κηφισιά

Facebook: Monzu Kifisia

Instagram: @monzu_kifisia

Advertorial