UPDATE CITY BLOGGING

Πάμε θερινό; 6 σινεμά που κάνουν πιο ρομαντική τη ζωή στην Αθήνα


Ερασμία Αρβανιτά

24 Μαΐου 2024

Θερινά Σινεμά Αθήνα
Η εποχή του θερινού, είναι η αγαπημένη μας εποχή

Η πιο ρομαντική έξοδος ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Αθήνα. Αυτό είναι το θερινό. Ρομαντικό και νοσταλγικό, σε ταράτσες με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, σε καταπράσινους κήπους που σε γαληνεύουν ή σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ στην πόλη. Πάντα ξεχωριστό, μέσα στην απλότητά του.

Και επιτέλους, έφτασε αυτή η εποχή που μπορούμε να δίνουμε ραντεβού εκεί. Οποιαδήποτε μέρα. Μια Δευτέρα μετά τη δουλειά για να γελάσουμε με φίλους, μια Παρασκευή για να κλείσουμε όμορφα το βράδυ μας ή μια Κυριακή μετά το παγωτό και τη βόλτα στην Αθήνα. Το θερινό, απλώς κάνει τη ζωή μας πιο ποιοτική. Όχι μόνο γιατί μας φέρνει σε επαφή με κλασσικές και νέες ταινίες, αλλά γιατί μας ενώνει όλους με έναν μοναδικό τρόπο.

Φέτος, δίνουμε «ραντεβού» σε αυτά τα θερινά της Αθήνας, που κάνουν τη ζωή στην πόλη (πιο) ρομαντική

Cine Paris

Φωλιασμένο στην ιστορική γειτονιά της Πλάκας και στεγασμένο σε ένα μοναδικό κτήριο στην οδό Κυδαθηναίων 22, το Cine Paris δεν είναι απλώς ένα θερινό σινεμά, είναι μια ολόκληρη εμπειρία. Και πλέον, έχει επιστρέψει ανανεωμένο και εξοπλισμένο με νέες μηχανές προβολής για να μας προσφέρει αξέχαστες νύχτες, παρέα με κλασσικές και νέες ταινίες, με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη. Αυτός ο υπαίθριος κινηματογράφος έχει μπει βαθιά στην αθηναϊκή κουλτούρα, για όλους τους σωστούς λόγους. Με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας στο όνομά του, το Cine Paris, είναι απλώς το δικό μας καλοκαίρι.

Cine Δεξαμενή

Ανάμεσα στην όμορφη περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού (Πλατεία Δεξαμενής 7), το Cine Δεξαμενή «φωτίζει» τις βραδιές μας. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τα καλοκαίρια μας στην όμορφη Αθήνα και είναι must προορισμός για κάθε σινεφίλ. Με σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα προβολής, σε προσκαλεί να παρακολουθήσεις νέες κυκλοφορίες, αλλά και κλασσικές ταινίες, παρέα με τις πιο όμορφες μυρωδιές του γιασεμιού. Ραντεβού στο Cine Δεξαμενή, λοιπόν.

Cine Θησείο

Από την πρώτη φορά που άνοιξε, μέχρι και σήμερα, το Cine Θησείον είναι ένας μικρός «παράδεισος» στο κέντρο της Αθήνας που ξέρει καλά πώς να κάνει ξεχωριστά τα καλοκαιρινά βράδια μας. Από την επιλογή των ταινιών, μέχρι τη σχεδίαση του χώρου και τα χειροποίητα γλυκίσματα, σε αυτό το θερινό, όλα είναι προσεγμένα λεπτομερώς. Η ταράτσα του είναι αξεπέραστη, η θέα στην Ακρόπολη είναι συγκλονιστική και απλώς, στο Cine Θησείον, η έννοια «θερινό» απογειώνεται.

Cine Φλοίσβος

Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος του Παλαιού Φαλήρου, λειτουργεί από το 2003 και κάνει πιο ρομαντική τη ζωή μας. Στο Cine Φλοίσβος, τα πάντα «μυρίζουν» καλοκαίρι – ίσως φταίει το ότι είναι δίπλα στη θάλασσα. Στον υπαίθριο χώρου του, λειτουργεί χώρος εστίασης για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους, καθώς και παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες. Ταινιούλα, απερολάκι και θαλασσίτσα. Τι άλλο θέλεις;

Cine Ριβιέρα

Σε έναν καταπράσινο κήπο στα Εξαρχεία, θα ζήσεις μια ρομαντική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Το Cine Ριβιέρα είναι ένα διαχρονικό, γραφικό και ξεχωριστό στέκι για όλους τους σινεφίλ και για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, παρακολουθώντας εμβληματικές ταινίες. Για πολλούς, τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας, αλλά με το Cine Ριβιέρα γίνεται και άκρως ρομαντική. Με εφαλτήριο την τεράστια αγάπη της Πέγκυς Ρίγγα, κόρη του ιδιοκτήτη της Ριβιέρας, ο αυτό το θερινό σινεμά, είναι απλώς ξεχωριστό.

Cine Εκράν

Το Εκράν είναι ένα από τα ιστορικά θερινά της Αθήνας, ένα θερινό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό μια διέξοδο από την καθημερινότητα. Ξεκίνησε να λειτουργεί τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, έχει φιλοξενήσει και φιλοξενεί μέχρι σήμερα ξεχωριστές παραγωγές και αποτελεί ένα σημείο συνάντησης των Αθηναίων, κάθε καλοκαίρι. Η απλή και χαλαρωτική αισθητική του, η ρομαντική του ατμόσφαιρα, κάνουν το Εκράν το θερινό που θα αγαπάμε για πάντα.