Μovie night: Βreakfast at Tiffany's

Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012
Favim.com-4352.jpg

Η Audrey Hepburn παίρνει μαζί σας για... εικοστή φορά (;) το πρωινό της μπροστά από τη βιτρίνα του Tiffany’s της Νέας Υόρκης. Ένα φιλμ που έδωσε μαθήματα στυλ!

 

Πριν πενήντα χρόνια, η Holly Golightly ήθελε να είναι ένα θηλυκό αγρίμι της πόλης, ένα stylish ανεξάρτητο κορίτσι που δε λογάριαζε τίποτα πέρα από τον εαυτό της. Σε αυτό το χαρακτήρα της νουβέλας του Truman Capote, βασίστηκαν στην πορεία πολλοί γυναικείοι ρόλοι όπως αυτοί του Sex & the City με τέσσερεις “wanna be Holly” φίλες στο ίδιο σκηνικό, (New York!) και με εξίσου εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα.

H Hepburn όμως είναι μοναδική γιατί είχε class και έμφυτη κομψότητα που δύσκολα κάποια γυναίκα μπορεί να μιμηθεί. Πατάω play και το ξαναβλέπω άνετα, για τις μοναδικές ερμηνείες και βέβαια για τα υπέροχα ρούχα του μετρ Givenchy. Μια ταινία που έγραψε σελίδες στην ιστορία της ενδυματολογίας και δημιούργησε καινούργιες στυλιστικές έννοιες όπως το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD) και τα statement αξεσουάρ.

Ο Givenchy έφτιαξε -λένε- δύο εκδοχές του διάσημου βραδινού φόρεματος: ένα εντελώς ίσιο

που η Hepburn φορούσε όσο στεκόταν μπροστά από τη βιτρίνα και ένα με άνοιγμα στο πλάι, ώστε να μπορεί να περπατάει πιο άνετα στα υπόλοιπα πλάνα.

Το "Little Black Dress", τα statement σκουλαρίκια και το μεγάλο καπέλο, στην κλασική σκηνή της πρώτης γνωριμίας με τον συγγραφέα Paul (George Peppard).

Η Hepburn σε αυτή την ταινία μας σύστησε τους πιο χρυσούς κανόνες του casual look. Ένα μπεζ πουλόβερ και ένα cigarette παντελόνι είναι ένα άψογο outfit πόλης.

Το πορτοκαλί παλτό και ο φοβερός ακλόνητος κότσος!

Η sleeping beauty Holly με τις σούπερ ωτοασπίδες

Και λίγο romance: Η τελευταία σκηνή στη βροχή (Cat, Cat!!!)

http://www.youtube.com/watch?v=BOIZ3RSU1MM&feature=related

«Αποκαλείς τον εαυτό σου ελεύθερο πνεύμα, ένα αγρίμι και φοβάσαι πως κάποιος θα σε κλείσει σε κλουβί. Μωρό μου είσαι ήδη μέσα σε αυτό το κλουβί, το έχεις χτίσει μόνη σου».

Ακόμα μια αγαπημένη μου ταινία το Blade Runner

TRENDING ARTICLES