UPDATE #NOW

Sani Festival 2013: Jazz on the Hill


16 Ιουλίου 2013

CHINA-81.jpeg

Τρεις κορυφαίες φωνές της jazz μάγεψαν το κοινό.

Το Jazz on the Hill φιλοξένησε φέτος στο Sani Festival τρεις κορυφαίες γυναικείες φωνές, εκπροσώπους της διεθνούς jazz σκηνής, οι οποίες μάγεψαν το κοινό στο Λόφο της Σάνης.

Το τριήμερο άνοιξε η China Moses, η έκπληξη του φετινού Jazz on the Hill, που φορώντας ένα υπέροχο κίτρινο 50s φόρεμα συνομιλούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς με το κοινό μέσω της εκπληκτικής της ερμηνείας. Άξιοι συνοδοιπόροι της, ο στενός της συνεργάτης Raphaël Lemonnier στο πιάνο, ο alto player Luigi Grasso και όλη της η μπάντα που με την άριστη μεταξύ τους χημεία μετέδωσαν στον απόλυτο βαθμό την ουσία της μουσικής τους.

Η Cassandra Wilson δικαίωσε με τα καπρίτσια της τη φήμη της ντίβας που τη συνοδεύει (εμφανίστηκε με μία ώρα καθυστέρηση, ζητώντας να μη τη φωτογραφίζουν εξαιτίας μιας πάθησης που επιδεινώνεται με τα φλας) ενώ απέδειξε με την βελούδινη ερμηνεία της ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες jazz φωνές στον κόσμο. Το κοινό δυσαρεστήθηκε μεν από την καθυστέρηση της Wilson ωστόσο την χειροκρότησε μια και το βεληνεκές του μουσικού της ταπεραμέντου έκανε την υπέρβαση.

Στον αντίποδα κινήθηκε η τρίτη μεγάλη καλεσμένη του φεστιβάλ, η Madeleine Peyroux, άμεση και πολύ φιλική, η οποία άνοιξε το πρόγραμμα μιλώντας ελληνικά! «Σας ευχαριστώ που ήρθατε απόψε στο Λόφο της Σάνης», απευθύνθηκε στο ένθερμο κοινό της, για να κάνει μια ακόμα έκπληξη τραγουδώντας σε άπταιστα ελληνικά «Μην τον ρωτάς τον ουρανό…» του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και το συγκλονιστικό ‘’Dance me till the end of love’’ του Leonard Cohen.

Το Jazz on the Hill ολοκληρώθηκε, η αίσθηση όμως που μας άφησε θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό – μέχρι την επόμενη διοργάνωσή του.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.