UPDATE #NOW

Τα «Ελευσίνια Μυστήρια» στον Ιανό


16 Απριλίου 2014

PicMonkey-Collage42.jpg

«Γιατί ανάμεσα στους εξαίρετους και πράγματι θεϊκούς θεσμούς που η Αθήνα σας έχει γεννήσει και φέρει στην ανθρωπότητα, καμία, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλύτερη από αυτά τα Μυστήρια. Γιατί μέσω αυτών αποβάλαμε το βάρβαρο και άγριο τρόπο ζωής και μορφωθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε. Και "μύησις" καθώς αποκαλείται, πράγματι μάθαμε τις απαρχές της ζωής και αποκτήσαμε τη δύναμη όχι μόνο να ζούμε ευτυχισμένοι, αλλά και να πεθαίνουμε με μια καλύτερη ελπίδα.» — Κικέρων, Περί νόμων, Βιβλίο Β',36

Πολλά έχουνε γραφτεί για τα «Ελευσίνια Μυστήρια» και τα μυστήριά τους. Όμως είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο γύρω από αυτά. Η συγγραφέας Φωτεινή Κακογιάννου θα παρουσιάσει στον Ιανό την Τρίτη 29 Απριλίου στις 20:30 το δίτομο συγγραφικό της έργο με τίτλο "Ελευσίνια Μυστήρια - Η πορεία προς την μύηση", από τις εκδόσεις 'Οστρια. Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου θα τρέξουν και άλλα δρώμενα, τα όποια έχουν ως στόχο να μας μεταφέρουν στην εποχή εκείνη ώστε να μπορέσουμε να βιώσουμε τα "Ελευσίνια Μυστήρια" σ΄όλο τους το μεγαλείο.

figaro (1)

Σε μεγάλη οθόνη θα παρουσιάζονται βίντεο με σκοπό την πνευματική μετάβαση του κοινού σε αυτή την εποχή. Απαγγελίες Ύμνων (Πυθαγόρειοι, Ομηρικοί, Ορφικοί) και αποσπάσματα από το βιβλίο θα απαγγείλουν ηθοποιοί όπως οι: Χρήστος Σιμαρδάνης, Βασίλης Μαργέτης, Γεράσιμος Γεννατάς και η Μαίρη Μάρκου, η οποία θα παρουσιάσει και την εκδήλωση.

gyalino athina

Και φυσικά, «Μουσικά Διαλλείμματα Ψυχής» θα αποτελέσουν κομμάτια ερμηνευμένα ζωντανά από την Αθηνά Ρούτση και τη Ρένα Ρασούλη. Στο πιάνο η Αλκηστις Ραυτοπούλου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.