Η ταινία λέγεται Προμάχος και θα κάνει τους Βρετανούς να νιώσουν άβολα και να «κοκκινίσουν» από το κακό τους, για την κλοπή του λόρδου Έλγιν όπως επίσης και για το γεγονός ότι συνεχίζουν να έχουν τα γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και πριν από λίγες ημέρες έγινε η επίσημη πρεμιέρα στο Λονδίνου. Το παρών έδωσε πολύς κόσμος, ανάμεσα τους βρίσκονταν και ο ηθοποιός Στίβεν Φράι που είναι οπαδός της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και ανήκουν. Η ταινία είναι ελληνοαμερικανικής έμπνευσης και η ιδέα ανήκει στους αδερφούς Κόρτι και Τζον Βούρχη, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ακρόπολη για να κάνουν τα γυρίσματα. Επίσης για την ταινία δούλεψαν αρκετοί φίλοι και συνεργάτες της StarSystemPro.
Η ταινία Προμάχος περιγράφει τον έρωτα δύο ανθρώπων και την κοινή προσπάθεια που κάνουν για να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Χωραφάς και η Κασσάνδρα Βογιατζή, οι δε προαναφερόμενες σκηνές, έγιναν παρουσία των ξαφνιασμένων ευχάριστα τουριστών-επισκεπτών της Ακροπόλεως και είχαν θέμα την ξενάγηση της Βογιατζή από τον Χωραφά στον ιερό χώρο.
Στην αρχαιότητα με το όνομα Προμάχος αναφερόταν το άγαλμα της θεάς Αθηνάς που βρισκόταν στα προπύλαια της Ακρόπολης και προστάτευε την αγαπημένη της πόλη. Το άγαλμα έχει καταστραφεί πλήρως και ενδεχομένως να υπάρχουν κομμάτια του εντός της Ελλάδος. Η ταινία, πέραν από την διαφήμιση της Ελλάδος, θα χρησιμοποιηθεί και ως ένα πρόσθετο μέτρο πίεσης προς την Βρετανική Κυβέρνηση, προκειμένου να επιστραφούν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα στην γη τους, εκεί όπου ανήκουν.
Οι δυο σκηνοθέτες, σε παλαιότερη συνέντευξή τους, είχαν πει στους δημοσιογράφους: «Μέσα από μια σύγχρονη ιστορία, η ταινία μας επιδιώκει να μιλήσει για την αναγέννηση της Αθήνας και της δικαιοσύνης. Όπως το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που ορθωνόταν στην Ακρόπολη, έτσι και οι ήρωες της ταινίας πρέπει να βρουν το κουράγιο να υπερασπισθούν αυτά που αγαπούν. Όραμά μας είναι να γυρίσουμε μια ταινία που θα αναβιώσει την αρχαία φωνή των Γλυπτών του Παρθενώνα και θα βρει απήχηση στους σημερινούς νέους».
Μετά το τέλος της πρώτης προβολής ο Στίβεν Φράι κατασυγκινημένος είπε στους δημοσιογράφους: «Η Ελλάδα είναι το κερί του πολιτισμού μας και αυτό δείχνει τούτη η ταινία. Ο καθένας θα μπορούσε να την αφιερώσω την μεγάλη γυναίκα της Αθήνας, την Μελίνα Μερκούρη που ήταν η πρώτη που κίνησε το θέμα της επιστροφής των γλυπτών στη γενέτειρά τους».