UPDATE #NOW

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ


14 Δεκεμβρίου 2014

1364362765.jpg

Το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ φιλοξενείται για τέταρτη χρονιά στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και οι φετινοί πρωταγωνιστές είναι καλλιτέχνες της εγχώριας τζαζ σκηνής που υπερβαίνουν περιορισμούς και οριοθετήσεις, ως αυθεντικοί κάτοικοι της παγκόσμιας πολιτείας της τζαζ.

Πρώτη παρουσία ήταν την Παρασκευή 12, αυτή  του βετεράνου της ελληνικής –και όχι μόνο– αβάν-γκαρντ σκηνής Φλώρου Φλωρίδη, καλλιτέχνη που έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή στη σύγχρονη μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το Σάββατο μας εξέπληξε ευχάριστα η παρουσία του Νίκου Αναδολή που τα μόλις 23 του χρόνια δεν τον εμπόδισαν να διακριθεί στο Βerklee της Βοστόνης και να αποσπάσει το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal” που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι.

Σήμερα, Κυριακή 14, στις 20:30 στην κεντρική σκηνή της Στέγης, το πανόραμα ελληνικής τζαζ ολοκληρώνεται με τον Πέτρο Κλαμπάνη και τους Contextual. Ο Κλαμπάνης "πειράζοντας" παραδοσιακά και λαϊκά κομμάτια όπως το "Χαρικλάκι" & το "Θαλλασσάκι" κατάφερε να δημιουργήσει οικεία ακούσματα που αγγίζουν το εγχώριο κοινό και ethnic ήχους για το διεθνές ακροατήριο.