UPDATE #NOW

Τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα βιβλία για τα πιτσιρίκια της ζωής σας


22 Δεκεμβρίου 2014

9789601658988.jpg

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές δεν είναι περίοδος διαβάσματος για κανένα παιδί. Τα περισσότερα θέλουν να μην ασχοληθούν με τίποτα που ενέχει διάβασμα και τους θυμίζει σχολείο. Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι όμως μια άλλη υπόθεση. Είναι γεμάτες γλυκύτητα και θαλπωρή, έχουν πλάκα και εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μας ηρώων. Δεν "μυρίζουν" καθόλου καταναγκασμό και ξεχειλίζουν από χρώματα και xmas spirit. Να μερικά από τα αγαπημένα βιβλία της γιορτινής περιόδου.

1. Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη, Κ.Χαρίτος, εκδ. Μεταίχμιο

Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα! Extra tip για έξοδο: στις 27 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο του Μεταιχμίου (Ιπποκράτους 118), θα ζωντανέψει η πιο διασκεδαστική μάχη όλων ττων εποχών, μιάς και το βιβλίο έγινε μια μουσική διαδραστική παράσταση!

PicMonkey Collage

2.Ευγένιος Τριβιζάς:Φρικαντέλα από εκδ.Καλέντης & Χλαπατσούληδες: το μυστήριο των τριών κλεμμένων δώρων από εκδόσεις Ψυχογιός

Δύο εξαιρετικές επιλογές από τον μετρ του είδους, Ευγένιο Τριβιζά με πλοκή που ξεφεύγει από τα κλασικά. Η Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα! Τα σχέδια του Χαράλαμπου Χλαπατσούλη για τα χριστουγεννιάτικα δώρα της οικογένειάς του ναυαγούν και η περιπέτεια ξεκινά.

PicMonkey Collage 3. To ταξίδι της Παπλωματούς, Jeff Brumbeau, εκδ. Άγκυρα

Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς - ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Έχει εικονογραφηθεί από την Gail de Marcken με τέτοιο πλούσιο σε χρώματα τρόπο, που λες και συναγωνίζονται σε ομορφιά τα θαυμαστά παπλώματα της ηρωίδας.

p_journey-exofyllo 4. Ο Καρυοθραύστης, Διασκευαστής: Cech John, εκδόσεις Πατάκης

Ο Τζον Κετς διασκευάζει με μοναδικό τρόπο την αγέραστη ιστορία του Ε.Τ.Α.Χόφμαν, ενώ οι πλούσιες και λαμπερές εικόνες του Ερίκ Πουιμπαρέ καταφέρνουν να μεταφέρουν το κλίμα της εποχής στο σήμερα, δίνοντας νέα ζωή σ’ αυτή τη μαγική ιστορία που μιλάει για την επιμονή και την πίστη του ήρωα και της ηρωίδας στο κοινό τους όνειρο.

9789601658988