UPDATE #NOW

Τί δώρο να πάρετε σε έναν έφηβο;


31 Δεκεμβρίου 2014

banksy.bmp

Ένα βιβλίο πάντα είναι ένα αξιόλογο δώρο. Τα φούτερ και ένα ζευγάρι παπούτσια "να τα έχεις για καλά" είναι κλισέ που ηχούν σε αυτιά πολλών που τώρα πια μεγάλωσαν και καλούνται να δωρίσουν κάτι σε κάποιο μέλος της "σπείρας Next Generation". Επιλογές υπάρχουν πολλές, εμείς παραθέτουμε μερικές...just for inspiration!

alki zei beatles Beatles, η γέννηση ενός θρύλου, Mauri Kunnas, εκδ.Ψυχογιός

Κόμικ ή εικονογραφημένο διήγημα όπως το βαπτίζει ο δημιουργός του, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια συναρπαστική περιδιάβαση στην ιστορία της γέννησης του θρυλικού συγκροτήματος με τρόπο που φαίνεται η πωρωμένη διάσταση του Kunnas.

Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο, Άλκη Ζέη, εκδ. Μεταίχμιο

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων έζησε μια τόσο συναρπαστική ζωή που την διαμόρφωσε με τρόπο εμπνευστικό ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς των διαβασμάτων χιλιάδων παιδιών και μας την διηγείται. Χρόνια πότε δύσκολα και πότε ανέμελα περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου, επανεξετάζοντας το θέμα της μνήμης και της νοσταλγίας. p.s. κυκλοφορεί σε συλλεκτική πανόδετη έκδοση.

banksyPlanet Banksy, KET, εκδ. Μεταίχμιο

Ο Banksy, ο σύγχρονος Πάπας του graffiti και της street art, έχει απασχολήσει με τον ριζοσπαστικό ακτιβισμό & το καυστικό του χιούμορ τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πλέον όμως ο μόνος. Σε όλο τον κόσμο, από τη Μόσχα ως τη Μελβούρνη και από το Βερολίνο έως το Μπουένος Άιρες, αναδύεται μια νέα γενιά καλλιτεχνών «του δρόμου». Στη συγκεκριμένη έκδοση ο γκραφιτάς ΚΕΤ παρουσιάζει τα καλύτερα έργα αυτής της γενιάς από όλο τον κόσμο καθώς και εμβληματικά έργα του Banksy.

Φρανκενστάιν Rec, Κώστας Ζάπας, εκδ. Καστανιώτη

Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει στη σκηνή τον Φρανκενστάιν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ. Μια δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή τον νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν στη ζωή από τον κόσμο των νεκρών. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος, που εμφανίζονται στην πόλη πιο ζωντανοί από ποτέ. Αλλά τι είναι αληθινό και τι υπάρχει μόνο στην φαντασία της; Ποιοι είναι αυτοί οι «ηθοποιοί»; Και γιατί ήρθαν στην πόλη της; Και ποια είναι επιτέλους η νεαρή δημοσιογράφος;