UPDATE #NOW

5 ταινίες για το bullying


6 Μαρτίου 2015

bully_project_ver2.jpg
Όταν η 7η τέχνη έρχεται να μας πάρει το φόβο.  1. Bully

Ένα ντοκιμαντέρ του Lee Hirsch για τον σχολικό εκφοβισμό. Χωρίς φόβο και πάθος για τις τρυφερές και -όχι πάντα ηλικίες, το film το περιβάλλν του σχολείο μπορεί να γίνει κολαστήριο και το προαύλιο αρένα των λεόντων. Ο σκηνοθέτης έχει συλλέξει σοκαριστικό υλικό γύρω από τη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βια που ασκείται καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά και όχι μόνο.

2. 8 miles

Μια σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία για τη ζωή του Eminem. Ο λευκός ράπερ προσπαθεί να καταξιωθεί στο χώρο της ραπ μουσικής και να ισορροπήσει ανάμεσα στη ζωή του, στους νταήδες που τον περιβάλλουν και στη σχέση με τη μητέρα του και τον πατριό του.

3. Forrest Gump

Ο θρυλικός Forrest Gump τρέχει, τρέχει να προλάβει τη ζωή και τα θαύματα. Ένα παιδί που γεννήθηκε στα όρια της νοητικής στέρησης και εισέπραξε τραμπουκισμό και κατακραυγή μα κατάφερε μέρα με τη μέρα και σχεδόν αθόρυβα να κλείσει πολλά στόματα και να σταματήσει πολλά χέρια που σηκώθηκαν να τον βλάψουν.

4. Carrie 

H κακοποιημένη από τη θρησκόληπτη μητέρα της, Carrie έχει υπερδυνάμεις και όταν οι συμμαθητές της κάνουν το λάθος να την περιλούσουν με έναν κουβά αίμα, τότε...ξεκινάει ένα καλτ horror φιλμ δια χειρός Stephen King & Kimberly Peirce. Βασισμένη σε βιβλίο του King, πρωτογυρίστηκε το 1974.

5. Bully 

Ομότιτλη ταινία με το ντοκιμαντέρ, του Larry Clark. Μια σκληρή ταινία με εκφοβισμούς, βιασμό και έντονη βία. Μια παρέα εφήβων στα προάστια του Χόλιγουντ σκοτώνει την ώρα της με ναρκωτικά, σεξ, σέρφινγκ, μικροκλοπές. Ο Μπόμπι, ο αρχηγός της παρέας, ασκεί μια αφόρητη λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία στους γύρω του. Ώσπου οι άλλοι αποφασίζουν να τον σκοτώσουν.