UPDATE #NOW

Jason de Caires Taylor: ένα μοναδικό project που αναδύεται από τον Τάμεση


14 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο φορές μέσα στη μέρα ξεπροβάλουν από τον Τάμεση τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Κατά τη διάρκεια της άμπωτης εμφανίζονται τα ποντισμένα γλυπτά του θεσπισμένου πλέον υποβρύχιου καλλιτέχνη, Jason de Caires Taylor και αγναντεύουν το Λονδίνο γεμάτα σκεπτικισμό.

Το τελευταίο project του Βρετανού Taylor στις όχθες του ποταμού, έχει τίτλο "The Rising Tide" και έχει τοποθετηθεί στη γέφυρα του Vauxhall. Τέσσερα άλογα φυσικού μεγέθους που αντί για κεφάλια έχουν αντλίες πετρελαίου, μαζί με τους αναβάτες τους, βυθίζονται και αναδύονται ανάλογα με τα νερά του ποταμού. Το έργο έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του Totally Thames Festival, που στόχο έχει να αιφνιδιάζει τους φιλότεχνους διαβάτες με διάφορα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη.

Το μήνυμα του Jason de Caires Taylor είναι ξεκάθαρο, συγκεκριμένο και αφορά στο περιβάλλον. Ο καλλιτέχνης θέλει να περάσει ένα μήνυμα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον που ψυχορραγεί εξαιτίας της ρύπανσης. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Taylor έχει δώσει ιδιαίτερα γλυπτά μέσα στο υγρό στοιχείο. Η εμβληματική του έκθεση στο Κανκούν του Μεξικού, το 2009 είχε εισπράξει διθυραμβικές κριτικές παγκόσμιας εμβέλειας.

[gallery-480325]