UPDATE #NOW

House of cards: Αληθινά γεγονότα ή μυθοπλασία;


30 Οκτωβρίου 2015

houseofcards251.jpg

Το House of Cards είναι αναμφίβολα μία σειρά που είτε τη βαριέσαι από την πρώτη στιγμή είτε τη λατρεύεις. Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που κόλλησαν και περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο. Νομίζω ότι αυτό που κάνει μία σειρά που ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική τόσο δημοφιλή είναι οι ίντριγκες αλλά και ο συσχετισμός γεγονότων με την πραγματικότητα.

Μάλλον μέσα από τα μικρά συμβάντα που βοηθούν στη συνέχεια της πλοκής ικανοποιείται στο θεατή η περιέργεια για την πολιτική ζωή, η οποία παραμένει ακόμα στη σφαίρα του άγνωστου. Τελικά οι πολιτικοί παρασύρονται από τα πάθη τους; Οι δημοσιογράφοι υποκινούνται από τα πολιτικά συμφέροντα; Ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Frank Underwood έχει προσωπική ζωή;

Όλα αυτά τα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις από τον πρώτο ακόμα κύκλο του House of Cards. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές σκηνές που οι περισσότεροι έχουμε συναντήσει σε παραλλαγές στην αληθινή ζωή αλλά και άλλες που έχουμε φανταστεί. Για παράδειγμα:

Η διαδήλωση έξω από τη δεξίωση της Claire Underwood, που σκοπό είχε να καταστρέψει το event και το όνομα του άντρα της.

Chapter 5 Season 1 1

Το πονηρό βλέμμα του Frank Underwood στον πισινό της δημοσιογράφου Zoe Barns έχει συμβεί και στην πραγματικότητα με ντοκουμέντο.

mutual admiration

Η συγκάλυψη του παραπτώματος του βουλευτή Rousso έχει σίγουρα άμεση σχέση με την πραγματικότητα αφού είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι οι βουλευτές ανεξαρτήτου κόμματος έχουν τέτοιες άκρες και σχετικά με το νόμο και σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης.

Peter-Russo-1

Εσείς ποιες ομοιότητες βρίσκετε με την πραγματικότητα; Τι είναι αυτό που σας καθηλώνει κάθε Σάββατο στις 22.00 στο OTE CINEMA 4HD στον OTE TV;