UPDATE #NOW

Fargo: Η δολοφονία που ενέπνευσε το 1ο επεισόδιο του 2ου κύκλου


15 Δεκεμβρίου 2015

fargo-season-2-dunst-plemons.jpg

Λέγοντας πως η δημοφιλής σειρά Fargo είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα είναι τουλάχιστον ανακρίβεια. Όμως στη περίπτωση του 1ου επεισοδίου του 2ου κύκλου, το σενάριο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή δολοφονία.

Κατά το σενάριο, ένας ληστής μπαίνει σε ένα café όπου σκοτώνει 3 ανθρώπους, ενώ λίγο πριν διαφύγει τον χτυπάει με το αυτοκίνητό της η Kirsten Dunst. Τον Οκτώβριο του 2001, η Chante Jawan Mallard, χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν 37χρονο άστεγο άνδρα. Όπως ακριβώς και στο σενάριο της σειράς, η Mallard αντί να σταματήσει και να βοηθήσει τον τραυματισμένο άντρα που είχε σφηνωθεί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της, οδήγησε μέχρι το σπίτι της και πάρκαρε το αυτοκίνητο στο γκαράζ.

561c34785a1ca.image

Ακριβώς όπως και η χαρακτήρας της Dunst, αν η Mallard είχε μεταφέρει τον άντρα στο νοσοκομείο, πιθανόν να είχε ζήσει. Αντίθετα, μαζί με τους φίλους της, πέταξε το πτώμα σε ένα πάρκο, ενώ έκαψε κομμάτι του αυτοκινήτου της προκειμένου να ξεφορτωθεί τα στοιχεία. Η ίδια ομολόγησε το έγκλημά της σε μια παρέα, κάτι που οδήγησε και στη σύλληψη της. Άραγε θα έχει και πρωταγωνίστρια της σειράς την ίδια μοίρα;

FARGO -- Pictured: (l-r) Kirsten Dunst as Peggy Blumquist, Jesse Plemons as Ed Blumquist. CR: Chris Large/FX

Δείτε τη συγκλονιστική συνέχεια της σειράς Fargo κάθε Τρίτη στις 22:00 στο OTE CINEMA 4HD στον OTE TV.