UPDATE #NOW

Suntan: Η τελευταία ταινία του Παπαδημητρόπουλου είναι μια ερωτική υπόσχεση


30 Μαρτίου 2016

SUNTAN-4-copy.jpg

"Οι περισσότεροι που έχουν περάσει τα 35, θα νιώσουν άβολα παρακολουθώντας το 'Suntan', μια ενοχλητική υπενθύμιση ότι από τη στιγμή που τελειώνει η νιότη, τελειώνει για τα καλά" έγραψε το Variety σε μια διθυραμβική κριτική της νέας ταινίας του Aργύρη Παπαδημητρόπουλου.

SUNTAN-4-copy

Ο σκηνοθέτης διαβάζοντας το βιβλίο του Houellebecq, "Επέκταση του πεδίου της πάλης" άρχισε να κοιτάει γύρω του. Ο συγγραφέας έγραφε πως ο "ο σεξουαλικός φιλελευθερισμός λειτουργεί με τους ίδιους όρους με τον οικονομικό, δηλαδή χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κάστες: σε αυτούς που έχουν πρόσβαση στις ηδονές και σε αυτούς που δεν έχουν. Σε αυτούς που μπορούν να γοητεύσουν και σε αυτούς που δεν μπορούν". Κάπως έτσι εμπνεύστηκε τον κεντρικό άξονα πάνω στο οποίο διάλεξε να κινηθεί, χτίζοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες, άλλοι να σαγηνεύονται κι άλλοι να σαγηνεύουν.

Suntan-poster

Αναμιγνύοντας την μαύρη κωμωδία με το ερωτικό θρίλερ, το «Suntan» μας φέρνει φέτος το καλοκαίρι από τις 31 Μαρτίου! Βουτηγμένη στον εκτυφλωτικό ελληνικό ήλιο και στην ηδονή που μόνο το καλοκαίρι μπορεί να υποσχεθεί, η τρίτη ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth» έρχεται να μας θυμίσει πως η καλοκαιρινή ανεμελιά μπορεί να μας ζεστάνει, αλλά μπορεί και να μας κάψει!

SUNTAN-cartpostal-options-copy

Το καλοκαίρι αργεί ακόμη. Ή μήπως όχι; Στο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που κυκλοφορεί στις 31 Μαρτίου στους κινηματογράφους, το καλοκαίρι δεν είναι απλώς μια εποχή. Είναι ένας τρόπος να βλέπεις τη ζωή.

Ήλιος. Ζέστη. Παραλία. Άμμος. Βουτιές. Ξενύχτια. Αλκοόλ. Έρωτας και σεξ. Και πάλι από την αρχή. Το ελληνικό σινεμά δεν έχει καταφέρει να συλλάβει τι σημαίνει καλοκαίρι σε ελληνικό νησί, με όλες του τις εικόνες, τις μυρωδιές, τον εκτυφλωτικό ήλιο. Μέχρι σήμερα: το «Suntan» είναι ένα θρίλερ για μια επιθυμία που ξεφεύγει από τα όρια! Είναι μια σπουδή πάνω στην ματαίωση που φέρνει ο χρόνος! Είναι μια προειδοποίηση για το ξέσπασμα όλων των απωθημένων! Όμως πάνω απ’ όλα, το «Suntan» είναι μια ερωτική υπόσχεση.

 

Bonus info: Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όλο το συνεργείο και οι ηθοποιοί της ταινίας έμεναν στο camping για 40 ημέρες. O Mάκης Παπαδημητρίου δεν έκανε ούτε ένα μπάνιο στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, προκειμένου να διατηρήσει λευκή την επιδερμίδα του, για τις ανάγκες της ταινίας.