UPDATE #NOW

Spotlight: Το Oscar ήταν λίγο για την καλύτερη ταινία της χρονιάς


27 Μαΐου 2016

2015-11_LT-Spotlight-1.jpg

Η ταινία του Tom McCarthy, "Spotlight" αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με ομώνυμο όνομα, στην εφημερίδα Boston Globe. Το 2002 η συγκεκριμένη ομάδα αποκάλυψε με μεθοδικότητα και παραδειγματική δημοσιογραφική εμμονή, ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονται πάνω από 70 ιερείς.

Οι Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams), Michael Rezendes (Mark Ruffalo) και Matt Carroll (Brian d’Arcy James), μέλη του Spotlight, ήρθαν αντιμέτωποι με το νοσηρό κομμάτι της πανίσχυρης καθολικής εκκλησίας και με θάρρος αποκάλυψαν την αλήθεια, καθώς δεκάδες παιδιά είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος.

Ο McCarthy έχει και προσωπική διάσταση στην ιστορία. «Έχω καθολική ανατροφή, οπότε τρέφω αισθήματα κατανόησης, θαυμασμού και σεβασμού για τον θεσμό αυτό» εξηγεί. «Η ιστορία δεν είναι μια κατηγορία σε βάρος της εκκλησίας. Έχει να κάνει με την ερώτηση του πώς κάτι τέτοιο συνέβη. Η εκκλησία μπορεί να διαπράξει θεσμικό κακό, όχι μόνο μέσω της κακοποίησης των παιδιών αλλά και μέσω της κάλυψης αυτής. Πώς κακοποιήθηκαν τόσα παιδιά για δεκαετίες χωρίς κάποιος να κάνει κάτι;»

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία από 30/05, να παρακολουθήσουμε το Spotlight, όπως και δεκάδες άλλες ταινίες, στο OTE Cinema On Demand. Επιλέξτε ανάμεσα σε περισσότερους από 300 τίτλους ταινιών, στην υπηρεσία OTE Cinema On Demand στον ΟΤΕ ΤV και νοικιάστε μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού την ταινία που σας ενδιαφέρει για έως 48 ώρες!