UPDATE #NOW

Λιλιπούτειοι καλλιτέχνες εν δράσει


27 Ιουνίου 2016

DSC07215b.jpg

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων παιδιών νησιωτικών κοινοτήτων της χώρας μας, με τίτλο «χίλια παιδιά μέσα στο τίμιο αγέρι» - μικρά ζωγραφικά έργα νησιωτικού τοπίου στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Αθήνα.

Η έκθεση οργανώνεται με τη φροντίδα της «Ομάδας Αιγαίου» και του Ομίλου Πειραιώς, εις ωφέλειαν των σκοπών της «Ομάδας Αιγαίου», η οποία δραστηριοποιείται για σειρά ετών στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής νησιωτικών κοινοτήτων του Αιγαίου, στους τομείς της υγείας και των υποδομών.

SONY DSC

Περισσότερα από 80 παιδιά από έξι νησιά του Αιγαίου (Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φούρνοι, Χάλκη) κινητοποιήθηκαν να παρατηρήσουν και να εξεικονίσουν το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν. «Ωραία παιδιά που αχνίζουν καλοσύνη / και ξέρουν ν’ ατενίζουν τους βαθιούς ορίζοντες» (Οδ. Ελύτης) έδωσαν έργα λουσμένα στο φως και το χρώμα, απεικόνισαν με εξαντλητική λεπτομέρεια ή εντελώς αφαιρετικά το φυσικό τους περιβάλλον, ακολούθησαν διαφορετικές τεχνικές και συχνά συνεργάστηκαν στο ίδιο έργο.

SONY DSC

Ομάδες παιδιών της Αθήνας κλήθηκαν να επισκεφτούν με τους γονείς τους την έκθεση και να αντικρίσουν τα νησιά αυτά μέσα από το βλέμμα των μικρών κατοίκων τους, συζήτησαν διαδικτυακά με τους απομακρυσμένους μικρούς φίλους τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν και τον συνολικότερο τρόπο ζωής τους, πυκνώνοντας την επικοινωνία μαζί τους. Με τη σειρά τους, δημιούργησαν έργα στα οποία αποτυπώνεται το αστικό τοπίο, «αντίδωρο φιλίας» στα σχολεία των ακριτικών νησιών. Η δράση εντάσσεται στη συνεργασία του Ομίλου Πειραιώς, διά του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την «Ομάδα Αιγαίου» όσον αφορά την προαγωγή της πολιτιστικής κουλτούρας, της ιστορικής μνήμης και της τοπικής ιστορίας σε ακριτικές νησιωτικές κοινότητες της χώρας μας.

SONY DSC

Σταθερή επιλογή του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι να συμβάλει θετικά στην ποιότητα ζωής του συνόλου, επιδιώκοντας με στρατηγική και συνέπεια παρεμβάσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς επί χρόνια επικεντρώνεται σε πολιτιστικές και άλλες δράσεις στήριξης των τοπικών κοινωνιών της ελληνικής περιφέρειας, σε εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, στην ενίσχυση εθελοντικών δρώμενων προς ομάδες που το χρειάζονται και παράλληλα στην προσπάθεια εμπέδωσης του εθελοντισμού εντός του οργανισμού. Η έκθεση παρουσιάζεται, επίσης, με την ευκαιρία του εορτασμού του 2016 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ως Έτους Πολιτιστικού Τοπίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2016, Δευτ.-Παρ. 9:00-19:00

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 177 78 Ταύρος

Τηλ.: 210 34 18051 | www.piop.gr