UPDATE #NOW

Γιατί το Trumbo είναι μία ταινία που αξίζει να δείτε


27 Οκτωβρίου 2016

TRUMBO-Movie-Poster.jpg-2-868x1285.jpg

Αν αυτό το long weekend δεν πάτε πουθενά και δεν φύγετε εκτός πόλης, να μην στενοχωριέστε καθόλου, διότι το Σάββατο, 29/10, θα βρίσκεστε στο υπέροχο ζεστό και cosy σπίτι σας για να απολαύσετε την ταινία Trumbo στο OTE CINEMA 2HD στις 22.00, και έτσι θα ταξιδέψετε όχι απλά σε άλλη ήπειρο, αλλά και σε άλλη εποχή: στην ατμοσφαιρική Καλιφόρνια της δεκαετίας του 50. Πιστέψτε μας, αυτή θα είναι μία από τις ομορφότερες προβολές της ζωής σας και οι λόγοι είναι αυτοί:

  • Οι ερμηνείες των Helen Mirren και Bryan Cranston είναι πέρα για πέρα οσκαρικές.

  • Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία βασισμένη στη βιογραφία που έγραψε το 1977 ο Bruce Cook για να εξιστορήσει τις περιπέτειες της ζωής του Donald Trumbo, ενός από τους πιο καλοπληρωμένους σεναριογράφους του κόσμου και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Χόλιγουντ. Η σκηνοθετική υπογραφή είναι του Jay Roach.
  • O Roach προέτρεψε τον σεναριογράφο, John McNamara, να ψάξει, να βρει και να μιλήσει με δύο γυναίκες από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του Trumbo. Με τη βοήθεια από τις δύο κόρες του, οι filmmakers μπόρεσαν να διασφαλίσουν πως έχουν δημιουργήσει μία ταινία που βρίσκεται πολύ κοντά στην αλήθεια. Επίσης, η προσθήκη των οικογενειακών σχέσεων είχε ακόμα ένα αποτέλεσμα: τον εξανθρωπισμό του θρυλικού αυτού χολιγουντιανού ινδάλματος.

  • Μέσα από την ταινία μαθαίνουμε πως ο Trumbo έγραψε δύο βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, αλλά επειδή ήταν στη μαύρη λίστα (ήταν κομμουνιστής), έδωσε το σενάριο της ταινίας Roman Holiday στον φίλο του και συνεργάτη του, Ian McClellan Hunter, ώστε να πάρει εκείνος το credit. Αυτή η ταινία κέρδισε το Όσκαρ το 1953. Επίσης, ο Trumbo κέρδισε το Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας The Brave One, υπογράφοντας με το όνομα Robert Rich. H Ακαδημία τελικά τον βράβευσε με ένα βραβείο το 1975 για την ταινία The Brave One και αργότερα το 1993 για το Roman Holiday.

  • Θα λατρέψετε τη γυναίκα του Trumbo (την υποδύεται η Diane Lane). Πρόκειται για μία δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα, η οποία μπορούσε να σταθεί επάξια στο πλευρό του δυναμικού Donald. Πώς γνωρίστηκαν; Ήταν σερβιτόρα σε drive-in εστιατόρια και το ταλέντο της ήταν να κάνει κόλπα με ποτήρια γεμάτα με νερό!

Δεν σας λέμε άλλα γιατί μετά θα μας καταχωρίσετε στα spoilers!